fbpx
25.09.2018 14:54

Migreeniyhdistyksen joogakurssi

Pahentaako stressi migreeniäsi? Kaipaisitko mahdollisuutta hellittää, rentoutua ja hengähtää?

Stressi ja kipu aiheuttavat kehoon jännitystiloja, jotka kuormituksen jatkuessa voivat kroonistua. Jooga tarjoaa tutkitusti toimivia työkaluja stressin vähentämiseen, terveyden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen ja uusien voimavarojen löytämiseen. Joogan avulla voi oppia tiedostamaan ja havainnoimaan omia ajatuksiaan ja tunteitaan sekä harjoitella lempeämpää ja myötätuntoisempaa suhtautumista itseään kohtaan.

Syksyn viiden kerran joogakurssi keskittyy stressin ja jännityksen purkamiseen kehosta ja mielestä sekä keskushermoston rauhoittamiseen joogan asanoiden (asentojen), liikesarjojen ja hengitysharjoitusten avulla.

Jokaisella kurssikerralla teemme 90 minuutin mittaisen joogaharjoituksen, joka alkaa oman hengityksen tahdissa tehtävillä hitailla liikesarjoilla. Hengityksen ohjaaman liikkeen myötä huomio kääntyy sisäänpäin oman kehon tuntemuksiin ja hengitykseen. Kehoa vetreyttävät lempeät liikesarjat johdattelevat meditatiivisen yin-joogan pitkäkestoisiin asanoihin, joiden avulla herättelemme kehon luontaisia liikeratoja. Viivymme yin-asanoissa noin 3–5 minuutin ajan syventyen kuuntelemaan kehon viestejä ja antaen syvän hengityksen tuoda uutta tilaa ja rentoutta kehoon ja mieleen. Päätämme harjoituksen mieltä tyynnyttävään loppurentoutukseen.

Kaikki kurssin harjoitukset tehdään rauhallisesti edeten ja omaa kehoa kunnioittaen ja kuunnellen. Harjoituksen ytimessä on hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoittelu sekä keskittymiskyvyn, kehotietoisuuden ja itsetuntemuksen lisääminen. Jokaisella kurssikerralla harjoituksen jälkeen on myös mahdollisuus kuulumisien ja ajatusten vaihtoon vertaistuen merkeissä.

Tämä liikkuvuutta ja elinvoimaa lisäävä kurssi sopii kaikille; sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa joogakokemusta. Tarvitset mukaasi oman jumppa- tai joogamaton sekä lämmintä vaatetta, sillä vietämme suuren osan ajasta lattiatasossa. Saat kurssilta myös ohjeita harjoituksen tekemiseen kotona.

Kurssipäivät: Kurssi pidetään torstai-iltaisin klo 18–20: tapaamme torstaina 1.11., torstaina 15.11., torstaina 22.11., torstaina 29.11., ja torstaina 13.12.

Kurssipaikka: Suomen Migreeniyhdistys os. Malmin kauppatie 26, 3 krs. Helsinki.

Hinta: Kurssin hinta on Migreeniyhdistyksen jäsenille 85 euroa ja muille 100 euroa.

Ilmoittautuminen: Kurssille mahtuu 15 osallistujaa. Ilmoittautumiset 15.10.2018 mennessä Migreeniyhdistykselle sähköpostitse: toimisto@migreeni.org

Ohjaaja: Kurssin ohjaa lempeällä otteella RYT200 joogaopettaja Emilia Lindroos. Jos sinulla on kysyttävää kurssin sisällöstä, ota yhteyttä: emilia@emilialindroos.com.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 


Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin meitä kuunnellaan.

Liity jäseneksi