fbpx
20.01.2022 14:57

Migreeni-chatit kevät 2022

Kaipaatko vertaistukea reaaliaikaisesti ja olinpaikastasi riippumatta migreenin tai muun vaikean päänsärkysairauden kanssa elämiseen? Migreeni-chatin teemoitellut keskustelutuokiot tarjoavat mahdollisuuden vertaiskokemusten jakamiseen.

Migreeni-chat järjestetään joka toinen tiistai klo 17.00 – 18.30 Tukinetissä. Keskusteluun pääset tästä.

Mukana keskustelussa on aina Migreeniyhdistyksen koulutettu Migreeni-chattaaja, joka virittelee keskustelua teeman mukaisesti. Teemasta riippuen chatissa voi olla mukana myös Migreeniyhdistyksen työntekijä tai asiantuntijavieras.

Chatissa keskustellaan anonyymisti.

Chat-aikataulu

25.1. Elämäntavat ja migeeni

Oletko migreenin takia joutunut miettimään joitakin arjen valintoja uudelleen? Voiko elämäntapamuutoksilla olla vaikutuksia migreenin hoidossa? Tule mukaan keskustelemaan elämäntapojen vaikutuksista migreeniin. Autetaan toisiamme selviytymään migreenin kanssa.

8.2. Migreeniarjen apuvälineet

Minkälaisia arkisia apuvälineitä sinulla on käytössäsi migreenin ehkäisemiseksi tai migreenikohtauksen oireita lievittämään? Tule jakamaan vinkkejä ja ajatuksia aiheeseen liittyen!

22.2. Migreeni ja mielenterveys

Onko migreenillä vaikutuksia psyykkiseen hyvinvointiisi? Tämänkertaisessa migreeni-chatissä puhututtaa migreeni ja mielenterveys. Tule mukaan jakamaan ajatuksiasi. Et ole yksin!

8.3. Rentoutuminen ja uni

Rentoutumisen ja unen puutteella voi olla suuria vaikutuksia arkiseen hyvinvointiin ja migreeniin. Miten pitää huolta rentoutumisesta sekä unesta ja sitä kautta omasta jaksamisesta? Tule keskustelemaan asiasta yhdessä vertaisten kanssa!

22.3. Lääkkeettömät hoitokeinot lääkehoidon tukena

Minkälaisia lääkkeettömiä migreeninlievityskeinoja sinulla on käytössäsi? Voisiko jotain tehdä jo ennaltaehkäisyksi tai migreenin aikana? Tule jakamaan ajatuksia ja vinkkejä arjessa selviytymiseen muiden migreeniä sairastavien kanssa.

29.3. Ohjattu keskustelu: Jaksaminen

Migreeni voi kuluttaa monella tapaa omaa jaksamista ja se voi näkyä työn tekemisessä, ihmissuhteissa, arjen pyörittämisessä ja harrastuksissa. Voi tuntua siltä, että elämä on muuttunut pelkäksi sinnittelyksi.

Tule jakamaan ajatuksia aiheesta ja miettimään keinoja, joilla omaa jaksamista voisi lisätä! Mukaan mahtuu 10 osallistujaa.

Keskustelua on ohjaamassa Migreeniyhdistyksen kuntoutuskoordinaattori Sari Viitasaari.

5.4. Stressin- ja arjenhallinta

Mitkä asiat stressaavat ja kuormittavat arjessa? Mitä näille voisi tehdä? Entä, onko näiden vastapainoksi löytynyt jotain, millä lieventää stressiä ja tuoda iloa arkeen? Vaihdetaan ajatuksia stressin- ja arjenhallintaan liittyen. Kevennetään taakkaa yhdessä!

19.4. Kevään vaikutukset migreeniin

Kun aurinkolasit ja sälekaihtimet eivät riitä, mistä saan voimaa jatkaa? Miten tunnistan ja löydän omat migreeniä laukaisevat tekijät ja miten välttelen niitä? Voisinko tarjota muille vinkkejä ja tukea samalla kun saan niitä itse? Kevät tuo haasteita monelle migreenistä kärsivälle. Nyt pääset keskustelemaan aiheesta vertaistesi kanssa. Löydetään yhdessä voimaa ja ehkä jopa ratkaisuja!

3.5. Voimavarat migreeniarjessa

Arjen tuomaan stressiin ja kuormitukseen pitäisi löytyä vastapainoksi asioita, jotka lataavat akkuja. Mistä sinä ammennat voimaa ja mistä saat iloa? Vai ovatko voimavarat huvenneet ja tarvitsisit tukea? Voimavaroista keskustellaan nyt Migreeni-chatissä. Tule mukaan jakamaan ajatuksiasi, et ole yksin!

17.5. Sosiaaliset suhteet

Uskallanko luvata kenellekään mitään, perun kuitenkin? Migreeni voi vaikuttaa paljon sosiaalisiin suhteisiin ja joskus voi mietityttää, ymmärtävätkö läheiset tätä. Keskustelua aiheesta käydään muiden samankaltaisten ajatusten kanssa painivien kesken Migreeni-chatissä. Ollaan toistemme tukena!

31.5. Itsemyötätunto

Itsemyötätunto on myötätuntoista suhtautumista itseämme kohtaan. Itsemyötätuntoinen ihminen puhuu itselle samalla tavalla kuin puhuisi ystävälle. Miten sinä puhut itsellesi? Tule keskustelemaan migreeniarjesta ja itsemyötätunnosta vertaisten kanssa!

7.6. Ohjattu keskustelu: Mieli ja migreeni

Migreeni ja oma mieli kulkevat usein käsikädessä. Migreenillä ja mielellä on yhteys eikä se tee siksi migreeniä sairastavan elämästä ainakaan helpompaa. Mielenterveydelliset haasteet voivat olla ohimeneviä, mutta joskus haasteet ovat mukana pidempään.

Yksin ei tarvitse jaksaa. Tule kanssamme keskustelemaan migreenistä ja mielestä ja siitä, miten omaa mielenterveyttä voisi tukea. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa.

Keskustelua on ohjaamassa Migreeniyhdistyksen kuntoutuskoordinaattori Sari Viitasaari.

Lisätietoja:

toimisto(at)migreeni.org


Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin meitä kuunnellaan.

Liity jäseneksi