fbpx
18.08.2022 09:51

Migreeni-chatit syksy 2022

Kaipaatko vertaistukea reaaliaikaisesti ja olinpaikastasi riippumatta migreenin tai muun vaikean päänsärkysairauden kanssa elämiseen? Migreeni-chatin teemoitellut keskustelutuokiot tarjoavat mahdollisuuden vertaiskokemusten jakamiseen.

Migreeni-chat järjestetään joka toinen tiistai klo 17.00 – 18.30 Tukinetissä. Keskusteluun pääset tästä.

Mukana keskustelussa on aina Migreeniyhdistyksen koulutettu Migreeni-chattaaja, joka virittelee keskustelua teeman mukaisesti. Teemasta riippuen chatissa voi olla mukana myös Migreeniyhdistyksen työntekijä tai asiantuntijavieras.

Chatissa keskustellaan anonyymisti.

Chat-aikataulu

6.9.2022 Stressin- ja arjenhallinta 
Mitkä asiat stressaavat ja kuormittavat arjessa? Mitä näille voisi tehdä? Entä, onko näiden vastapainoksi löytynyt jotain, millä lieventää stressiä ja tuoda iloa arkeen? Vaihdetaan ajatuksia stressin- ja arjenhallintaan liittyen. Kevennetään taakkaa yhdessä!

13.9.2022 Migreeni ja mielenterveys 
Oletko huomannut migreenisi ja psyykkisen hyvinvointisi vaikuttavan toisiinsa?  Migreeniviikon migreeni-chatissä puhututtaa migreeni ja mielenterveys. Tule mukaan jakamaan ajatuksiasi. Et ole yksin!

20.9.2022 Migreeni ja liikunta 
Monelle migreeniä sairastavalle liikunnan harrastaminen saattaa olla hankalaa. Säännölliseen harrastamiseen voi olla vaikea sitoutua, eivätkä samat liikuntamuodot eivät sovi kaikille. Kuinka migreeni vaikuttaa sinun liikkumiseesi? Tule jakamaan vinkkejä ja kokemuksia liikunnan haasteista ja iloista.

4.10.2022 Kuinka keskustella migreenistä läheisten kanssa? 
Uskallanko luvata kenellekään mitään, perun kuitenkin? Migreeni voi vaikuttaa paljon sosiaalisiin suhteisiin ja joskus voi mietityttää, ymmärtävätkö läheiset tätä kuitenkaan. Millä tavoin sinä olet käynyt migreeniä läpi omien läheistesi kanssa? Tule keskustelemaan aiheesta muiden samankaltaisia pohdintoja käyvien kanssa Migreeni-chatissa.

18.10.2022 Ohjattu chat: Kuntoutus
Joskus migreeni voi aiheuttaa paljon haasteita esimerkiksi opiskelu- ja työelämässä. Kuntoutus voi olla yksi polku saada tukea haastavaan vaiheeseen sairauden kanssa, mutta migreeniä sairastaville ei ole olemassa omaa ”täsmäkuntoutusta”. Eli mitä vaihtoehtoja sitten oikein on ja kuinka päästä eteenpäin? Tule jakamaan kokemuksiasi ja kyselemään kuntoutuksesta vertaisilta ja chattia ohjaavalta Migreeniyhdistyksen kuntoutuskoordinaattorilta Sari Viitasaarelta. Ilmoittautumista ei tarvita, mutta chattiin mahtuu 10 osallistujaa.

1.11.2022 Ruoka-aineiden vaikutus migreeniin  
Laukaisevatko jotkin ruoka-aineet sinulla migreenin tai onko sinulla kokemusta erilaisista ruokavalioista, jotka ovat olleet tukena migreenin hoidossa? Migreeni on yksilöllinen ja samoin ovat myös itselle toimivat ennaltaehkäisyn keinot. Tule mukaan keskustelemaan ruoka-aineiden vaikutuksista migreeniin.

15.11.2022 Ruuhkavuodet ja migreeni 
Millaista on kiireinen lapsiperhearki kun migreeni on perheessä tuttu vieras? Millaisia rentoutumiskeinoja sinä olet löytänyt arjen pyörityksen keskelle? Minkälaisia arkisia apuvälineitä sinulla on käytössäsi migreenin ehkäisemiseksi tai migreenikohtauksen oireita lievittämään? Tule jakamaan vinkkejä ja kokemuksia aiheeseen liittyen!

29.11.2022 Itsemyötätunto 
Itsemyötätunto on myötätuntoista suhtautumista itseämme kohtaan. Itsemyötätuntoinen ihminen puhuu itselle samalla tavalla kuin puhuisi ystävälle. Miten sinä puhut itsellesi? Tule keskustelemaan migreeniarjesta ja itsemyötätunnosta vertaisten kanssa!

13.12.2022 Migreeni ja joulu 
Tuoksujen sekamelskaa ja joulustressiä vai rauhoittumista tunnelmavalaistuksessa? Kuinka sinä valmistaudut joulun aikaan ja vuoden vaihteeseen? Tule jakamaan ajatuksiasi aiheeseen liittyen!

 

Tule mukaan chat-ohjaajaksi
Haluaisitko viritellä vertaiskeskustelua reaaliaikaisesti vaikkapa omalta kotisohvaltasi käsin? Olisitko kiinnostunut saamaan ja antamaan tukea ja vinkkejä sekä vaihtamaan ajatuksia muiden migreeniä sairastavien kanssa? Tule mukaan vapaaehtoiseksi migreenichattaajaksi. Tutustu aiheeseen lisää nettisivujemme Tule vapaaehtoiseksi-osiosta tai ole yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Voutilaiseen: jenni.voutilainen(at)migreeni.org


Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin meitä kuunnellaan.

Liity jäseneksi