fbpx
18.11.2017 17:54

Puuttuuko Suomesta migreenin hoitopolku

”Meillä Suomessa ollaan ihan takapajulassa, mitä tulee migreeniin ja sen tunnistamiseen” toteaa neurologian erikoislääkäri Markku Nissilä Yle Akuutin ohjelmassa.

Suomen Migreeniyhdistyksessä tämä on tuttua.
– Edustamme noin 800 000 päänsärkysairauksia sairastavaa ihmistä. Meille tulevissa yhteydenotoissa nousee jatkuvasti esille se, kuinka vaikeaa on saada oikea diagnoosi ja ajoissa, sanoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Sirpa Hietaranta. Oireiden monimuotoisuus asettaa haasteen diagnosoinnille.

Migreeni on edelleen kovin alidiagnosoitu ja alihoidettu sairaus. On huolestuttavaa, että tutkimusten mukaan vain noin 20 prosenttia kroonista migreeniä sairastavista saa oikean diagnoosin. Näin ei tietenkään pitäisi olla.

Suomen Migreeniyhdistys ponnistelee jatkuvasti päänsärkysairauksia sairastavien aseman parantamiseksi. Tietoa migreenistä on tärkeää saada levitettyä niin perusterveydenhuoltoon kuin työelämäänkin. Kun joka viides sairastaa migreeniä, asialla on merkittäviä kansantaloudellisia vaikutuksia.

– Työmme migreenitietoisuuden levittämiseksi on huomattu. Uusia jäseniä tulee nyt ovista ja ikkunoista, iloitsee toiminnanjohtaja Hietaranta. Tämä kertoo siitä, että olemme tärkeällä asialla ja mahdollistaa entistä laajemman avun ja tiedon jakamisen eri päänsärkyjen osalta.

Jäseneksi pääsee liittymään tästä: Liity jäseneksi


Älä jää yksin!