Vapaaehtoistoiminta

Olisitko kiinnostunut tulemaan mukaan Migreeniyhdistyksen toimintaan?

Osallistumistapoja on monia. Voit itse valita sellaisen, jonka tunnet omaksesi.

Vertaiskoordinaattorit organisoivat vertaisryhmiä. Jos omalla paikkakunnallasi ei ole ryhmää, olisitko sinä se, joka ottaisit vastuullesi koordinointitehtävän? Siihen kuuluu mm. kokoontumispaikan varaaminen ja ryhmästä tiedottaminen. Saat tehtävään kaiken avun ja tuen Migreeniyhdistyksestä.

Vertaisryhmäkoulutusta järjestää mm. Kansalaisareenan Avita kaveria –hanke http://www.kansalaisareena.fi/avitakaveria/ . Monilla paikkakunnilla on myös omaa paikallista koulutusta.

Kokemuskouluttajat käyvät sosiaali- ja terveydenhuollon oppilaitoksissa kertomassa sairaudestaan ja siitä, kuinka se vaikuttaa heidän elämäänsä. Koulutuksen tehtävään järjestää KoKo-hanke.

Kokemusasiantuntijat tuovat potilaan ja asiakkaan näkemystä suunnitteluun, kehittämiseen, toteuttamiseen ja arviointiin sekä toimivat terveydenhuollossa ammattilaisten rinnalla mm. ryhmätoimintoja ohjaten. Tuovat tietoa sairautensa tuomista haasteista. Kokemusasiantuntijakoulutusta järjestää sairaanhoitopiiri, kunta tai kansalaisopisto paikkakunnasta riippuen. Lisätietoja toiminnasta ja koulutuksesta saat ottamalla yhteyttä oman alueesi aluevastaavaan, http://www.kokemusasiantuntija.fi/.

Voit osallistua myös lyhytaikaisesti vapaaehtoistoimintaan. Meillä on tarvetta muun muassa kirjoittajille, valokuvaajille, yksittäisten tapahtumien järjestelyissä avustaville jne.

Jos kiinnostut vapaaehtoistyöstä, ota yhteyttä migreeni(at)migreeni.org tai Hanna Vuollo, p. 050 528 9586.

Tästä tapahtumakalenteriin »

Takaisin ylös