fbpx

Migreeni-chat

Kaipaatko vertaistukea reaaliaikaisesti ja olinpaikastasi riippumatta migreenin tai muun vaikean päänsärkysairauden kanssa elämiseen? Migreeni-chatin teemoitellut keskustelutuokiot tarjoavat mahdollisuuden vertaiskokemusten jakamiseen.

Mukana keskustelussa on aina Migreeniyhdistyksen koulutettu Migreeni-chattaaja, joka virittelee keskustelua teeman mukaisesti. Teemasta riippuen chatissa voi olla mukana myös mm. Migreeniyhdistyksen työntekijä tai asiantuntijavieras.

Tule siis kanssamme linjoille! Migreeni-chatit järjestetään Tukinetissä. Keskusteluun pääset tästä.

Teemat ja ajankohdat

Migreeniarki poikkeusoloissa, ti 7.4. klo 17.00-19.00

Koronavirus on heilauttanut monen arkea ja onkin tärkeää muistaa pitää kiinni arjen rutiineista lempeästi. Armoa arkeen saa myös antaa, mutta on hyvä muistaa pitää kiinni vuorokausirytmistä, ruokailuista sekä kehon ja mielen hyvinvoinnista. Migreenin hoitaminen tarvitsee edelleen huomiota poikkeustilanteesta huolimatta. Miltä arkesi näyttää? Tahtoisitko jakaa ajatuksia vertaisten kanssa ja ehkä jakaa vinkkisi ja oivalluksesi karanteenin ajalta?

Yhdessä selviämme!

Kevätaurinko ja muut triggerit, ti 21.4. klo 17.00-19.00

Kun aurinkolasit ja sälekaihtimet eivät riitä, mistä saan voimaa jatkaa? Miten tunnistan ja löydän omat triggerit ja miten välttelen niitä? Voisinko tarjota muille vinkkejä ja tukea samalla kun saan niitä itse?

Kevät tuo haasteita monelle migreenistä kärsivälle. Myös monet muut triggerit tuovat haasteita ja aina niitä ei ole helppo tunnistaa tai vältellä. Nyt pääset keskustelemaan aiheesta vertaistesi kanssa.

Löydetään yhdessä voimaa ja ehkä jopa ratkaisuja!

Migreeni ja opiskelu, ti 28.4. klo 17.00-19.00

Miten sovittaa yhteen migreeniarki ja opinnot? Miten hallita opiskelusta syntyvää stressiä ja stressin myötä mahdollisesti yltyvää migreeniä? Tule vaihtamaan ajatuksia ja jakamaan omat kokemuksesi erityisesti opiskelijoille suunnattuun Migreeni-chattiin!

Rentoutuminen ja uni, ti 5.5. klo 17.00-19.00

Huolet maailman tilanteesta ja kivun tuoma mahdottomuus rentoutua tai saada riittävästi unta hankaloittavat oman hyvinvoinnin tasapainoa. Rentoutumisen ja unen puute taas altistavat kohtauksille ja huolen paisumiselle. Miten katkaista kierre? Onko tämä tuttua muillekin? Tule keskustelemaan yhdessä rentoutumisesta ja unesta vertaisten kanssa.

Elämäntavat ja migreeni, ti 19.5. klo 17.00-19.00

Jos sinua mietityttää terveillä elämäntapamuutoksilla helpottanut migreenin hoito, tässä olisi paikka keskustella asiasta. Mitkä liikuntamuodot voisivat toimia migreenin kanssa elävälle? Vaikuttaako tupakointi migreeniisi? Auttaako veden juonti? Tuoko arjen epäsäännöllisyys haasteita? Muun muassa näistä on mahdollista päästä keskustelemaan vertaisten kanssa. Autetaan toisiamme selviytymään migreenin kanssa.

Migreeni ja opiskelu, ti 26.5. klo 17.00-19.00

Miten sovittaa yhteen migreeniarki ja opinnot? Miten hallita opiskelusta syntyvää stressiä ja stressin myötä mahdollisesti yltyvää migreeniä? Tule vaihtamaan ajatuksia ja jakamaan omat kokemuksesi erityisesti opiskelijoille suunnattuun Migreeni-chattiin!

Stressin- ja arjenhallinta, ti 2.6. klo 17.00-19.00

Olisiko nyt hyvä hetki miettiä, mitkä asiat stressaavat ja kuormittavat arjessa? Mitä näille voisi tehdä? Entä, onko näiden vastapainoksi löytynyt jotain, millä lieventää stressiä ja tuo iloa arkeen? Ajatusten jakaminen esimerkiksi näistä kysymyksistä on nyt mahdollista ja keskusteluyhteys on auki vertaistuen saamiseen.

Kevennetään taakkaa yhdessä!

Älä jää yksin!