fbpx

Migreeni-chat

Kaipaatko vertaistukea reaaliaikaisesti ja olinpaikastasi riippumatta migreenin tai muun vaikean päänsärkysairauden kanssa elämiseen? Migreeni-chatin teemoitellut keskustelutuokiot tarjoavat mahdollisuuden vertaiskokemusten jakamiseen.

Mukana keskustelussa on aina Migreeniyhdistyksen koulutettu Migreeni-chattaaja, joka virittelee keskustelua teeman mukaisesti. Teemasta riippuen chatissa voi olla mukana myös mm. Migreeniyhdistyksen työntekijä tai asiantuntijavieras.

Tule siis kanssamme linjoille! Migreeni-chatit järjestetään Tukinetissä. Keskusteluun pääset tästä.

HUOM! Sivun alhaalta löydät myös uudet ryhmät opiskelijoille!

Syksyn 2020 teemat ja ajankohdat:

Chatit aina klo 17-19.

8.9. Sosiaaliset suhteet

Uskallanko luvata kenellekään mitään, perun kuitenkin? Migreeni voi vaikuttaa paljon sosiaalisiin suhteisiin ja joskus voi mietityttää, ymmärtävätkö läheiset tätä kuitenkaan. Keskustelua aiheesta käydään muiden samankaltaisessa tilanteessa painivien kanssa nyt Migreeni-chatissa.

22.9. Elämäntavat ja migreeni

Oletko migreenin takia joutunut miettimään joitakin arjen valintoja uudelleen? Voiko elämäntapamuutoksilla olla vaikutuksia migreenin hoidossa? Tule mukaan keskustelemaan elämäntapojen vaikutuksista migreeniin. Autetaan toisiamme selviytymään migreenin kanssa.

6.10. Lemmikit tukena

Onko tukenasi rakas ja luotettava lemmikki? Millaista helpotusta lemmikki on tuonut migreeniarkeen? Nyt pääset jakamaan chatissa kokemuksiasi aiheesta yhdessä heidän kanssaan, joiden taloudessa pyörii myös tällainen luottoystävä.

20.10. Migreenin lääkkeettömät hoitokeinot lääkehoidon lisänä

Minkälaisia lääkkeettömiä migreeninlievityskeinoja sinulla on käytössäsi? Voisiko jotain tehdä jo ennaltaehkäisyksi tai migreenin aikana? Tule jakamaan ajatuksia ja vinkkejä arjessa selviytymiseen muiden migreeniä sairastavien kanssa.

3.11. Rentoutuminen ja uni

Rentoutumisen ja unen puutteella voi olla suuria vaikutuksia arkiseen hyvinvointiin ja migreeniin. Miten pitää huolta rentoutumisesta sekä unesta ja sitä kautta omasta jaksamisesta? 

17.11. Voimavarat

Arjen tuomaan stressiin ja kuormitukseen pitäisi löytyä vastapainoksi asioita, jotka lataavat akkuja. Mistä sinä ammennat voimaa ja mistä saat iloa? Vai ovatko voimavarat huvenneet ja tarvitsisit tukea? Voimavaroista keskustellaan nyt Migreeni-chatissa.

1.12. Stressin- ja arjenhallinta

Mitkä asiat stressaavat ja kuormittavat arjessa? Mitä näille voisi tehdä? Entä, onko näiden vastapainoksi löytynyt jotain, millä lieventää stressiä ja tuoda iloa arkeen? Vaihdetaan ajatuksia stressin- ja arjenhallintaan liittyen.

Kevennetään taakkaa yhdessä!

Tervetuloa mukaan!

VERTAISTUKEA OPISKELIJOILLE SYKSYLLÄ 2020

Tule jakamaan mietteitäsi muiden opiskelijoiden kanssa ja saamaan vertaistukea. Ryhmä on tarkoitettu kaikille opiskeluita suorittaville. Olit sitten lukiossa, ammattioppilaitoksessa tai korkeakoulussa niin tämä ryhmä on sinulle! Ryhmä on erityisesti tarkoitettu migreenistä ja muista päänsärkysairauksista kärsiville opiskelijoille, mutta myös heidän lähipiirille sekä muuten aiheesta kiinnostuneille 

Ryhmän tarkoituksena on pohtia migreeniä erilaisista opiskelunäkökulmista: 

  • Miten ergonomia vaikuttaa opiskeluun?  
  • Huomioidaanko kouluissa riittävästi 
  • Miten voisimme me yhdessä vaikuttaa tietoisuuden leviämiseen oppilaitoksisissa? 

Migreeni ja päänsärkysairaudet saattavat aiheuttaa monelle häpeän tunnetta ja hämmennystä erityisesti kohtausten alkaessa. Monella migreeniä alkaa ilmetä jo lapsena ja nuorena. Vertaistukiryhmä mahdollistaa muihin samassa elämäntilanteessa oleviin tutustumisen ja uusien ystävien saamisen – sinä et ole yksin!  

Tänä syksynä vertaistukea opiskelijoille on tarjolla neljänä iltana sekä chatin, että teams-verkkopalvelun kautta: 

Klo 17.00-18.30

  • 29.9. Chat 
  • 13.10. Verkkokeskustelu (vierailija Smart Moves-hankkeesta)
  • 27.10. Chat 
  • 10.11.  Chat (HUOM! Ennakkotiedoista poiketen viimeinen kerta järjestetään myös chatttinä tukinet.net osoitteessa).

Vertaisryhmissä on myös mahdollisesti ulkopuolisia asiantuntijavieraita joista tiedotamme aina lähempänä vertaisryhmäkertoja. Pysy siis kuulolla. 

Chat keskustelut löydät osoitteesta tukinet.net  

Teams-verkkokeskusteluiden liittymislinkki on tästäLinkki on kummallakin kerralla sama. 

Älä jää yksin!