fbpx

Migreeni-chat

Kaipaatko vertaistukea reaaliaikaisesti ja olinpaikastasi riippumatta migreenin tai muun vaikean päänsärkysairauden kanssa elämiseen? Migreeni-chatin teemoitellut keskustelutuokiot tarjoavat mahdollisuuden vertaiskokemusten jakamiseen.

Migreeni-chat järjestetään kerran kuussa Tukinetissä. Keskusteluun pääset tästä.

Mukana keskustelussa on aina Migreeniyhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen Migreeni-chattaaja, joka virittelee keskustelua teeman mukaisesti. Teemasta riippuen chatissa voi olla mukana myös Migreeniyhdistyksen työntekijä tai asiantuntijavieras.

Kevään 2023 chat-aikataulut

Tammikuu
10.1. klo 17.00 – 18.30 Itsemyötätunto
Itsemyötätunto on myötätuntoista suhtautumista itseämme kohtaan. Itsemyötätuntoinen ihminen puhuu itselle samalla tavalla kuin puhuisi ystävälle. Miten sinä puhut itsellesi? Tule keskustelemaan migreeniarjesta ja itsemyötätunnosta vertaisten kanssa! 

Helmikuu
7.2. klo 17.00 – 18.30 Migreeni ja työelämä
Tämä kerta on tarkoitettu vertaistuelliseksi keskustelupaikaksi työelämään liittyvissä asioissa. Miten migreeni on vaikuttanut työelämääsi? Millaiset ratkaisut ovat tukeneet työssä jaksamistasi ? Tule jakamaan parhaat työelämävinkit.

Maaliskuu
7.3. klo 17.00 – 18.30 Ammatillisesti ohjattu Migreeni-chat: kuntoutus
Joskus migreeni voi aiheuttaa paljon haasteita opiskelussa ja työelämässä. Kuntoutus voi olla yksi polku saada tukea haastavaan vaiheeseen, mutta migreeniä sairastaville ei ole olemassa omaa ”täsmäkuntoutusta”. Eli mitä vaihtoehtoja sitten oikein on ja kuinka päästä eteenpäin? Tule jakamaan kokemuksiasi ja kyselemään kuntoutuksesta! Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. 

Keskustelua on ohjaamassa Migreeniyhdistyksen kuntoutuskoordinaattori Sari Viitasaari. 

Huhtikuu
4.4. klo 17.00 – 18.30 Kevätaurinko ja muut triggerit
Kun aurinkolasit ja sälekaihtimet eivät riitä, mistä saan voimaa jatkaa? Miten tunnistan ja löydän omat triggerit ja miten välttelen niitä? Voisinko tarjota muille vinkkejä ja tukea samalla kun saan niitä itse? Kevät tuo haasteita monelle migreenistä kärsivälle. Myös monet muut triggerit tuovat haasteita ja aina niitä ei ole helppo tunnistaa tai vältellä. Nyt pääset keskustelemaan aiheesta vertaistesi kanssa. Löydetään yhdessä voimaa ja ehkä jopa ratkaisuja! 

Toukokuu
2.5. klo 17.00 – 18.30 Ruoka-aineiden vaikutus migreeniin
Laukaisevatko jotkin ruoka-aineet sinulla migreenikohtauksen tai onko sinulla kokemusta erilaisista ruokavalioista, jotka ovat olleet tukena migreenin hoidossa? Migreeni on yksilöllinen ja samoin ovat myös itselle toimivat ennaltaehkäisyn keinot. Tule mukaan keskustelemaan ruoka-aineiden vaikutuksista migreeniin. 

Kesäkuu
6.6. klo 17.00 – 18.30 Lääkkeettömät hoitokeinot lääkehoidon tukena 
Minkälaisia lääkkeettömiä migreeninlievityskeinoja sinulla on käytössäsi? Voisiko jotain tehdä jo ennaltaehkäisyksi tai migreenikohtauksen aikana? Tule jakamaan ajatuksia ja vinkkejä arjessa selviytymiseen muiden migreeniä sairastavien kanssa. 

 

 

Tule mukaan chat-ohjaajaksi
Haluaisitko viritellä vertaiskeskustelua reaaliaikaisesti vaikkapa omalta kotisohvaltasi käsin? Olisitko kiinnostunut saamaan ja antamaan tukea ja vinkkejä sekä vaihtamaan ajatuksia muiden migreeniä sairastavien kanssa? Tule mukaan vapaaehtoiseksi migreenichattaajaksi. Tutustu aiheeseen lisää nettisivujemme Tule vapaaehtoiseksi-osiosta tai ole yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Voutilaiseen: jenni.voutilainen(at)migreeni.org

 

Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin meitä kuunnellaan.

Liity jäseneksi