fbpx

Migreeni-chat

Kaipaatko vertaistukea reaaliaikaisesti ja olinpaikastasi riippumatta migreenin tai muun vaikean päänsärkysairauden kanssa elämiseen? Migreeni-chatin teemoitellut keskustelutuokiot tarjoavat mahdollisuuden vertaiskokemusten jakamiseen.

Mukana keskustelussa on aina Migreeniyhdistyksen koulutettu Migreeni-chattaaja, joka virittelee keskustelua teeman mukaisesti. Teemasta riippuen chatissa voi olla mukana myös mm. Migreeniyhdistyksen työntekijä tai asiantuntijavieras.

Tule siis kanssamme linjoille! Migreeni-chatit järjestetään Tukinetissä. Keskusteluun pääset tästä.

Chatit aina klo 17-19.

Kevään 2021 chat-aikataulut

19.1. Elämäntavat ja migreeni 

Oletko migreenin takia joutunut miettimään joitakin arjen valintoja uudelleen? Voiko elämäntapamuutoksilla olla vaikutuksia migreenin hoidossa? Tule mukaan keskustelemaan elämäntapojen vaikutuksista migreeniin. Autetaan toisiamme selviytymään migreenin kanssa. 

2.2. Migreeni ja liikunta  

Miten migreeni vaikuttaa liikuntaan? Pystyykö migreenin kanssa hikiliikkumaan? Näitä kysymyksiä pohdimme 2.2. Tule jakamaan vinkit liikkumiseen.

16.2. Migreeni ja mielenterveys 

Miten mielenterveys liittyy migreeniin? Kuinka mielenterveyttä pidetään yllä? Tule jakamaan parhaat vinkit rauhoittumiseen ja mielen virkistämiseen.

2.3. Rentoutuminen ja uni 

Rentoutumisen ja unen puutteella voi olla suuria vaikutuksia arkiseen hyvinvointiin ja migreeniin. Miten pitää huolta rentoutumisesta sekä unesta ja sitä kautta omasta jaksamisesta? Tule keskustelemaan asiasta yhdessä vertaisten kanssa! 

16.3. Lääkkeettömät hoitokeinot lääkehoidon tukena 

Minkälaisia lääkkeettömiä migreeninlievityskeinoja sinulla on käytössäsi? Voisiko jotain tehdä jo ennaltaehkäisyksi tai migreenin aikana? Tule jakamaan ajatuksia ja vinkkejä arjessa selviytymiseen muiden migreeniä sairastavien kanssa. 

30.3. Migreeni ja työelämä 

Tämä kerta on tarkoitettu vertaistuelliseksi keskustelupaikaksi työelämään liittyvissä asioissa. Miten migreeni on vaikuttanut työelämään? Onko etänä olo helpottanut migreeniä vai pahentunut? Tule jakamaan parhaat työelämävinkit.

13.4. Kevätaurinko ja muut triggerit (PERUTTU)

Kun aurinkolasit ja sälekaihtimet eivät riitä, mistä saan voimaa jatkaa? Miten tunnistan ja löydän omat triggerit ja miten välttelen niitä? Voisinko tarjota muille vinkkejä ja tukea samalla kun saan niitä itse? 

Kevät tuo haasteita monelle migreenistä kärsivälle. Myös monet muut triggerit tuovat haasteita ja aina niitä ei ole helppo tunnistaa tai vältellä. Nyt pääset keskustelemaan aiheesta vertaistesi kanssa. 

Löydetään yhdessä voimaa ja ehkä jopa ratkaisuja! 

27.4.  Perhe-elämä

Tämä kerta on tarkoitettu keskustelulle perhe-elämään liittyen.

11.5. Sosiaaliset suhteet 

Uskallanko luvata kenellekään mitään, perun kuitenkin? Migreeni voi vaikuttaa paljon sosiaalisiin suhteisiin ja joskus voi mietityttää, ymmärtävätkö läheiset tätä kuitenkaan. Keskustelua aiheesta käydään muiden samankaltaisessa tilanteessa painivien kanssa nyt Migreeni-chatissa 

25.5. TEEMAA MUOKATTU TOIVEIDEN MUKAAN – Ohjattu keskustelu: Jaksaminen

Onko migreeni vaikuttanut esimerkiksi perheen ja työn kanssa jaksamiseen? Migreenin kanssa jaksaminen voi olla koetuksella ja voimavarat lopussa. Tule mukaan keskustelemaan aiheesta saman kaltaisessa tilanteessa olevien kanssa ja pohtimaan jaksamista tukevia keinoja.

Keskustelua ohjaamassa Migreeniyhdistyksen kuntoutuskoordinaattori Sari Viitasaari.

14.6. Ohjattu keskustelu: Jaksaminen

Onko migreeni vaikuttanut arjessa jaksamiseen? Migreenin kanssa jaksaminen voi olla koetuksella ja voimavarat lopussa. Tule mukaan keskustelemaan aiheesta saman kaltaisessa tilanteessa olevien kanssa ja pohtimaan jaksamista tukevia keinoja.

Keskustelua ohjaamassa Migreeniyhdistyksen kuntoutuskoordinaattori Sari Viitasaari.

Lisätietoja:

Hanketyöntekijä (Mukana miggearjessa -hanke)
Matti Mannonen
p. 050 477 4813
matti.mannonen(at)migreeni.org

Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin meitä kuunnellaan.