Siirry sisältöön

Migreeni-chat

Kaipaatko vertaistukea reaaliaikaisesti ja olinpaikastasi riippumatta migreenin tai muun vaikean päänsärkysairauden kanssa elämiseen? Migreeni-chatin teemoitellut keskustelutuokiot tarjoavat mahdollisuuden vertaiskokemusten jakamiseen. 

Mikä chat on ja miten se toimii? 

Migreenichat on reaaliaikainen ryhmächat, jossa kommunikoidaan kirjoittamalla. Chat on tarkoitettu vertaistuelliseen keskusteluun ja kokemusten vaihtoon migreeniä ja vaikeita päänsärkysairauksia sairastaville sekä heidän läheisilleen. Jokaisella kerralla on oma keskusteluteemansa ja teemoihin pääset klikkaamalla yllä olevaa chat-aikataulutusta. 

Keskusteluissa on aina mukana myös Migreeniyhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen Migreeni-chattaaja, joka virittelee keskustelua teeman mukaisesti. Teemasta riippuen chatissa voi olla mukana myös Migreeniyhdistyksen työntekijä tai asiantuntijavieras.

Chat toimii Tukinet-alustalla(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) ja se järjestetään kerran kuussa, yleensä kuukauden toinen tiistai klo 17.00 – 18.30. Keskustelu tapahtuu anonyymisti nimimerkillä. Migreeniyhdistyksen vapaaehtoiset ja työntekijät tunnistat nimimerkeistä. Keskustelu näkyy ainoastaan ryhmächatissa mukana oleville ja keskustelut katoavat chatin päätyttyä. 

Kevään 2023 chat-aikataulut

Migreeni-chat järjestetään kerran kuussa Tukinetissä. Keskusteluun pääset tästä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Tammikuu
10.1. klo 17.00 – 18.30 Itsemyötätunto(siirryt toiseen palveluun)
Itsemyötätunto on myötätuntoista suhtautumista itseämme kohtaan. Itsemyötätuntoinen ihminen puhuu itselle samalla tavalla kuin puhuisi ystävälle. Miten sinä puhut itsellesi? Tule keskustelemaan migreeniarjesta ja itsemyötätunnosta vertaisten kanssa! 

Helmikuu
7.2. klo 17.00 – 18.30 Migreeni ja työelämä(siirryt toiseen palveluun)
Tämä kerta on tarkoitettu vertaistuelliseksi keskustelupaikaksi työelämään liittyvissä asioissa. Miten migreeni on vaikuttanut työelämääsi? Millaiset ratkaisut ovat tukeneet työssä jaksamistasi ? Tule jakamaan parhaat työelämävinkit.

Maaliskuu
7.3. klo 17.00 – 18.30 Ammatillisesti ohjattu Migreeni-chat: kuntoutus(siirryt toiseen palveluun)
Joskus migreeni voi aiheuttaa paljon haasteita opiskelussa ja työelämässä. Kuntoutus voi olla yksi polku saada tukea haastavaan vaiheeseen, mutta migreeniä sairastaville ei ole olemassa omaa ”täsmäkuntoutusta”. Eli mitä vaihtoehtoja sitten oikein on ja kuinka päästä eteenpäin? Tule jakamaan kokemuksiasi ja kyselemään kuntoutuksesta! Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. 

Keskustelua on ohjaamassa Migreeniyhdistyksen kuntoutuskoordinaattori Sari Viitasaari. 

Huhtikuu
4.4. klo 17.00 – 18.30 Kevätaurinko ja muut triggerit(siirryt toiseen palveluun)
Kun aurinkolasit ja sälekaihtimet eivät riitä, mistä saan voimaa jatkaa? Miten tunnistan ja löydän omat triggerit ja miten välttelen niitä? Voisinko tarjota muille vinkkejä ja tukea samalla kun saan niitä itse? Kevät tuo haasteita monelle migreenistä kärsivälle. Myös monet muut triggerit tuovat haasteita ja aina niitä ei ole helppo tunnistaa tai vältellä. Nyt pääset keskustelemaan aiheesta vertaistesi kanssa. Löydetään yhdessä voimaa ja ehkä jopa ratkaisuja! 

Toukokuu
2.5. klo 17.00 – 18.30 Ruoka-aineiden vaikutus migreeniin(siirryt toiseen palveluun)
Laukaisevatko jotkin ruoka-aineet sinulla migreenikohtauksen tai onko sinulla kokemusta erilaisista ruokavalioista, jotka ovat olleet tukena migreenin hoidossa? Migreeni on yksilöllinen ja samoin ovat myös itselle toimivat ennaltaehkäisyn keinot. Tule mukaan keskustelemaan ruoka-aineiden vaikutuksista migreeniin. 

Kesäkuu
6.6. klo 17.00 – 18.30 Lääkkeettömät hoitokeinot lääkehoidon tukena (siirryt toiseen palveluun)
Minkälaisia lääkkeettömiä migreeninlievityskeinoja sinulla on käytössäsi? Voisiko jotain tehdä jo ennaltaehkäisyksi tai migreenikohtauksen aikana? Tule jakamaan ajatuksia ja vinkkejä arjessa selviytymiseen muiden migreeniä sairastavien kanssa. 

Muistathan nämä keskustellessasi: 

Tule Migreeni-chattaajaksi

Haluaisitko viritellä vertaiskeskustelua reaaliaikaisesti vaikkapa omalta kotisohvaltasi käsin? Olisitko kiinnostunut saamaan ja antamaan tukea ja vinkkejä sekä vaihtamaan ajatuksia muiden migreeniä sairastavien kanssa? Tutustu aiheeseen lisää nettisivujemme Tule vapaaehtoiseksi-osiosta(avautuu uuteen ikkunaan).