Migreeni-chat
Kaipaatko vertaistukea reaaliaikaisesti ja olinpaikastasi riippumatta migreenin tai muun vaikean päänsärkysairauden kanssa elämiseen? Migreeni-chatin teemoitellut keskustelutuokiot tarjoavat mahdollisuuden vertaiskokemusten jakamiseen.

Mikä chat on ja miten se toimii?
Migreenichat on reaaliaikainen ryhmächat, jossa kommunikoidaan kirjoittamalla. Chat on tarkoitettu vertaistuelliseen keskusteluun ja kokemusten vaihtoon migreeniä ja vaikeita päänsärkysairauksia sairastaville sekä heidän läheisilleen. Jokaisella kerralla on oma keskusteluteemansa ja teemoihin pääset klikkaamalla yllä olevaa chat-aikataulutusta.
Keskusteluissa on aina mukana myös Migreeniyhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen Migreeni-chattaaja, joka virittelee keskustelua teeman mukaisesti. Teemasta riippuen chatissa voi olla mukana myös Migreeniyhdistyksen työntekijä tai asiantuntijavieras.
Chat toimii Tukinet-alustalla(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) ja se järjestetään kerran kuussa, yleensä kuukauden toinen tiistai klo 17.00 – 18.30. Keskustelu tapahtuu anonyymisti nimimerkillä. Migreeniyhdistyksen vapaaehtoiset ja työntekijät tunnistat nimimerkeistä. Keskustelu näkyy ainoastaan ryhmächatissa mukana oleville ja keskustelut katoavat chatin päätyttyä.
Syksyn 2023 chat-aikataulut
Migreeni-chat järjestetään kerran kuussa Tukinetissä. Keskusteluun pääset tästä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)
Elokuu
8.8 klo 17.00 – 18.30 Stressin- ja arjenhallinta(siirryt toiseen palveluun)
Mitkä asiat stressaavat ja kuormittavat arjessa? Mitä näille voisi tehdä? Entä, onko näiden vastapainoksi löytynyt jotain, millä lieventää stressiä ja tuoda iloa arkeen? Vaihdetaan ajatuksia stressin- ja arjenhallintaan liittyen. Kevennetään taakkaa yhdessä!
Syyskuu
13.9. klo 17.00 – 18.30 Työhyvinvointi ja migreeni(siirryt toiseen palveluun)
Miten jaksaa paremmin töissä? Kuinka saada työkaverit ymmärtämään, miten migreeni vaikuttaa työntekoon? Migreeniviikon ohjattu chat, keskustelua ohjaamassa Migreeniyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Voutilainen.
Lokakuu
3.10. klo 17.00 – 18.30 Kun läheinen sairastaa migreeniä tai päänsärkysairautta(siirryt toiseen palveluun)
Kun läheinen sairastaa, se tuo omat haasteensa myös ympärillä oleville: puolisoille, vanhemmille ja ystäville. Se herättää kysymyksiä, ajatuksia ja tunteita. Miten tukea läheistä? Entä kuinka huolehtia omasta jaksamisesta? Tämä chat on suunnattu erityisesti migreeniä tai päänsärkysairautta sairastavan läheisille, mutta mukaan voit tulla myös itse sairastavana. Kevennetään taakkaa yhdessä!
Marraskuu
7.11. klo 17.00 – 18.30 Ammatillisesti ohjattu Migreeni-chat: kuntoutus(siirryt toiseen palveluun)
Joskus migreeni voi aiheuttaa paljon haasteita opiskelussa ja työelämässä. Kuntoutus voi olla yksi polku saada tukea haastavaan vaiheeseen, mutta migreeniä sairastaville ei ole olemassa omaa ”täsmäkuntoutusta”. Eli mitä vaihtoehtoja sitten oikein on ja kuinka päästä eteenpäin?
Tule jakamaan kokemuksiasi ja kyselemään kuntoutuksesta! Mukaan mahtuu 10 osallistujaa.
Keskustelua on ohjaamassa Migreeniyhdistyksen kuntoutuskoordinaattori Sari Viitasaari.
Joulukuu
5.12. klo 17.00 – 18.30 Lääkkeettömät hoitokeinot lääkehoidon tukena(siirryt toiseen palveluun)
Minkälaisia lääkkeettömiä migreeninlievityskeinoja sinulla on käytössäsi? Voisiko jotain tehdä jo ennaltaehkäisyksi tai migreenikohtauksen aikana? Tule jakamaan ajatuksia ja vinkkejä arjessa selviytymiseen muiden migreeniä sairastavien kanssa.
Muistathan nämä keskustellessasi:
- Ethän julkaise tunnistetietoja itsestäsi (koko nimi, yhteystiedot, sometunnukset jne.) vaan käytä nimimerkkiä.
- Keskustelua käydään siitä lähtökohdasta, että jokaisen kokemukset ja oireet ovat yksilöllisiä.
- Keskustelu on luottamuksellista.
- Keskustelun lähtökohtana rohkaiseva ja kannustava ilmapiiri. Olethan ystävällinen ja asiallinen kanssakeskustelijoille.
- Keskustelussa on kiellettyä muiden keskustelijoiden, kuten myös keskustelun ulkopuolisten henkilöiden, arvostelu tai henkilökohtaisuuksiin meneminen.
- Chattia ei saa käyttää oman liiketoiminnan markkinointialustana.
- Chat-ohjaajilla on oikeus huomauttaa epäasiallisesta kirjoittelusta tai tarvittaessa poistaa henkilö keskustelusta.
- Chat perustuu kokemuspohjaiseen vertaiskeskusteluun, eikä näin ollen vastaa virallista hoitoa tai terapiaa. Hoitoa ja lääkitystä koskevassa keskustelussa kehotettava kääntymään hoitotahon puoleen.
- Teemoja voit myös ehdottaa meille.
Tule Migreeni-chattaajaksi
Haluaisitko viritellä vertaiskeskustelua reaaliaikaisesti vaikkapa omalta kotisohvaltasi käsin? Olisitko kiinnostunut saamaan ja antamaan tukea ja vinkkejä sekä vaihtamaan ajatuksia muiden migreeniä sairastavien kanssa? Tutustu aiheeseen lisää nettisivujemme Tule vapaaehtoiseksi-osiosta(avautuu uuteen ikkunaan).