fbpx

Vertaisohjaaja

Vertaisryhmätoiminta ja sen ohjaaminen – mitä se on?

Vertaistuki tarjoaa mahdollisuuden kokemuksien jakamiselle. Vertaistukea voi antaa vain samankaltaisia asioita kokenut ihminen, joka haluaa kuunnella toista. Migreeniä ja vaikeita päänsärkysairauksia sairastaville on tarjolla vertaistukea eri puolilla Suomea toimivissa vertaisryhmissä. Ryhmissä jaetaan kokemuksia, iloja ja suruja muiden kanssa. Toiminta on maksutonta.

Miten?

Tehtävässä ohjaat vertaisryhmää noin kerran kuukaudessa, muutaman tunnin kerrallaan yhdessä toisen vapaaehtoisen ohjaajan kanssa. Vertaisryhmien ohjaaminen mahdollistaa vertaistuen saamisen myös omaan arkeen.

Kenelle?

Mikäli olet motivoitunut ryhmänohjaamiseen ja voit sitoutua mahdollistamaan ryhmän kokoontumisen noin kerran kuukaudessa, vertaisryhmän ohjaaminen voisi olla juttusi! Vertaisryhmän ohjaajat käyvät Migreeniyhdistyksen ohjaajakoulutuksen, mutta mitään erityisosaamista ryhmänohjaukseen ei edellytetä. Vertaisryhmätoiminnan ohjaajana olet mahdollistamassa hyvän keskustelun syntymistä luottamuksellisessa, ymmärtävässä ja rennossa ilmapiirissä. Migreeniyhdistys tarjoaa vertaisohjaajille peruskoulutuksen lisäksi jatkokoulutusta, virkistystä sekä tukea ja ohjausta tarpeen mukaan.

Älä jää yksin!