Kohderyhmäkyselyn tulokset antoivat tärkeää tietoa – jopa 98 % tyytyväisiä yhdistyksen toimintaan
Kysyimme loka-marraskuussa 2023 näkemyksiä Migreeniyhdistyksen toiminnasta. Vuosittain toteutettavaan kohderyhmäkyselyyn vastasi 613 henkilöä, mikä oli enemmän kuin edellisenä vuonna. Vuonna 2022 vastauksia tuli yhteensä 497 kappaletta.
Yhdistyksen toiminnasta annettiin positiivista palautetta
Kohderyhmäkyselyssä kysyttiin vastaajien mielipiteitä yhdistyksen yleiseen toimintaan, edunvalvontaan, yhdistyksen tarjoamaan tukeen ja ohjaukseen, viestintään, jäsenpalveluihin ja vertaistukitoimintaan.
Jopa 98 % vastaajista olivat tyytyväisä yhdistyksen toimintaan. Vuonna 2022 luku oli 96 %. Vastaajista jopa 99 % voisi suositella yhdistystä eteenpäin muille.
Vastaajista 98,7 % oli sitä mieltä, että yhdistyksen arvot (ihmisläheisyys, tasavertaisuus, läpinäkyvyys) näkymät toiminnassa erittäin tai melko hyvin. Luku on lähes sama kuin vuonna 2022, jolloin se oli 97 %.
Positiivinen palaute kertoo meille, että olemme kehittäneet toimintaamme oikeaan suuntaan.
Yhdistykseltä toivottiin toimintaa eri puolille Suomea ja kokemustarinoita
Vastaukset antoivat paljon arvokasta tietoa Migreeniyhdistyksen toiminnasta. Kehuja yhdistys sai muun muassa aktiivisesta sosiaalisesta mediasta ja tiedotuksesta, vertaistuesta, yhdistyksen tarjoamasta ohjauksesta ja vaikuttamistyöstä.
Yhdistykseltä toivottiin muun muassa enemmän toimintaa eri puolille Suomea sekä verkkoon, migreenitietoisuuden lisäämistä ja kokemustarinoita migreeniä sairastavien arjesta.
Kuten edellisvuonna, myös tänä vuonna moni toivoi toimintaa omalle paikkakunnalle. Paikalliset vertaisryhmät ovat vapaaehtoisten ylläpitämiä ja uusia ryhmiä perustetaan aina sitä mukaa, kun joku ilmoittautuu halukkaaksi ohjaamaan ryhmää. Haemme jatkuvasti uusia vertaisohjaajia, joille tarjoamme koulutuksen ja tukea. Mikäli omalla paikkakunnallasi ei ole vielä vertaisryhmää ja haluaisit mahdollistaa ryhmän kokoontumisen, voit tutustua aiheeseen verkkosivujemme Tule vapaaehtoiseksi -osiosta(avautuu uuteen ikkunaan).
Migreenitietoisuuden lisäämistä toivotiin eri ryhmille, kuten työnantajille ja henkilöille, jotka eivät itse sairasta migreeniä. Myös tietoisuuden lisäämistä erilaisista migreenin muodoista, kuten kroonisesta migreenistä toivottiin.
Julkaisemme mielellämme vastauksissa toivottuja kokemustarinoita. Erityisesti tulevana vuonna 2024, jolloin teemanamme on migreenin monimuotoisuus, ovat kokemustarinat erittäin toivottuja. Jos haluat jakaa tarinasi migreenin tai päänsärkysairauden kanssa elämisestä, voit laittaa viestiä Migreeniyhdistyksen viestintäkoordinaattorille: noora.koskela@migreeni.org(avautuu uuteen ikkunaan).
Kiitos kaikille vastaajille!
Suuri kiitos kaikille vastaajille! Kyselyn tulokset ovat meille todella tärkeitä. Voimme tulosten myötä rakentaa toimintaamme migreeniä ja pääsärkysairauksia sairastavien toiveiden mukaisesti. Jos kyselyyn vastaaminen jäi tällä kertaa välistä, palautetta ja toiveita Migreeniyhdistyksen toimintaan liittyen voi lähettää myös muulloin. Yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme(avautuu uuteen ikkunaan).
Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin viisi Migreeni-hupparia. Hupparit voitti Mia Wikström, Anika Juhala, Tiina Ihalainen, Anne Keikkonen ja Taina Martikainen. Onnea voittajille!