Siirry sisältöön

Elämä on nyt

Sirpa Jyräs-Ikoselle migreeni on ollut tuttu 12-vuotiaasta asti. Hän kertoo kokemustarinassaan migreenin vaikuttaneen monella tapaa hänen elämäänsä ja valintoihinsa. Migreenin myötä on kuitenkin muodostunut motto: Eilistä et voi hengittää, huomista et voi hengittää. Voit hengittää vain nyt. Elämä on tässä.

Oma kehon kuuntelua liikunta-alan ammattilaisena

Katariina Hemlingille migreeni on tuttu jo lapsuudesta, mutta virallinen diagnoosi tehtiin vasta aikuisiällä. Liikunta-alalla työskentely on antanut paljon, vaikka migreenin kanssa se on ollut myös monin tavoin haastavaa. Migreeni on edelleen vahvasti läsnä Katariinan elämässä, mutta oman kehon kuuntelu ja säännöllisyys tuovat helpotusta arkeen.

Vuorotyössä migreeniä sairastavana

30-vuotiaan Kristian Takkulan migreeni on kroonistunut iän myötä. Lähihoitajana työskentelevä Kristian tekee vuorotyötä, mutta säännöllinen työ- ja unirytmi sekä lääkkeettömät hoitokeinot auttavat pitämään migreenin aisoissa.

Elämää ei voi jättää elämättä

Minna-Maija sairastaa harvinaista aivorunkomigreeniä, johon kuuluu voimakkaita ja kokonaisvaltaisia auraoireita. Minna-Maija ei kuitenkaan jätä elämättä sairauden takia.

Kaikesta voi selvitä

Mira on sairastanut migreeniä lapsuudesta asti. Sairaus vaikutti myös perheen perustamiseen.