Siirry sisältöön

Sammuta se spottivalo

Antti Achrenius elää hemiplegisen migreenin kanssa. Migreeniä hän on sairastanut lapsesta lähtien, mutta meni vuosia ennen kuin hän sai oikean diagnoosin ensin migreeniin ja myöhemmin hemiplegiseen migreeniin. Kokemustarinassaan hän muistuttaa, että vaikka vaikeita aikoja voi tulla, niin toivoa on.

Migreenin orjana

Arki migreenin kanssa voi olla haastavaa. Migreeni on monimuotoinen sairaus, joka vaikuttaa jokaiseen sitä sairastavaan henkilöön yksilöllisesti. Tässä kokemustarinassa on Saaran luova kuvaus siitä, miltä migreenin kanssa eläminen voi tuntua.

Hemiplegisen migreenin oireisto voi olla laaja

Kiti Keski-Petäjä elää kroonisen ja hankalan hemiplegisen migreenin kanssa. Sairaudesta huolimatta Kiti kertoo olevansa luonteeltaan myönteinen ja iloinen, mikä helpottaa elämää valtavan paljon.

Elämä on nyt

Sirpa Jyräs-Ikoselle migreeni on ollut tuttu 12-vuotiaasta asti. Hän kertoo kokemustarinassaan migreenin vaikuttaneen monella tapaa hänen elämäänsä ja valintoihinsa. Migreenin myötä on kuitenkin muodostunut motto: Eilistä et voi hengittää, huomista et voi hengittää. Voit hengittää vain nyt. Elämä on tässä.

Oma kehon kuuntelua liikunta-alan ammattilaisena

Katariina Hemlingille migreeni on tuttu jo lapsuudesta, mutta virallinen diagnoosi tehtiin vasta aikuisiällä. Liikunta-alalla työskentely on antanut paljon, vaikka migreenin kanssa se on ollut myös monin tavoin haastavaa. Migreeni on edelleen vahvasti läsnä Katariinan elämässä, mutta oman kehon kuuntelu ja säännöllisyys tuovat helpotusta arkeen.