Siirry sisältöön

Migreeniviikko

Migreeniviikko on vuosittainen teemaviikko, jota vietetään aina syyskuussa viikolla 37.

Migreeniviikko 2023.

Migreeniviikon tavoitteena on lisätä tietoisuutta migreenistä neurologisena sairautena. Migreeni koskettaa joka viidettä suomalaista jossain elämänvaiheessa, mutta sairaus on silti aliarvostettu ja alidiagnosoitu. Tarvitaan lisää tietoa, jotta ymmärrys sairautta kohtaan lisääntyy.

Osallistu Migreeniviikkoon!

Tule mukaan edistämään migreenitietoisuutta. Tapoja olla mukana on monia:

Migreeniviikon ohjelma 2023

Maanantai 11.9.

Migreeniyhdistyksen esittely Helsingissä klo 9-13

Migreeniyhdistyksen esittely maanantaina 11.9. klo 9–13 Meilahden Tornisairaala, aula sisääntulokerroksessa. Osoite Haartmaninkatu 4, Paikalla Migreeniyhdistyksen vapaaehtoinen Kristian Takkula. 

Migreeniyhdistyksen esittely Raumalla klo 10-12

Migreeniyhdistyksen esittely maanantaina 11.9. klo 10–12 Rauman Palvelutorin aula, osoitteessa Kaunisjärven hyvinvointikeskus, Steniuksenkatu 4, 26100 Rauma. Paikalla Migreeniyhdistyksen vapaaehtoinen Jutta Asela. 

Mikä Migreeni -kiertue Tampereella klo 17-19

Suomen Migreeniyhdistys ry järjestää Mikä migreeni? – kiertuetta, jonka tarkoituksena on levittää eri paikkakunnilla tietoa migreenistä ja sen omahoidon keinoista. Syyskuussa Migreeniviikolla olemme Tampereella! 

Tapahtuma järjestetään Kumppanustalo Arttelissa, Mustanlahdenkatu 22, toisen kerroksen kokoustilassa. HUOM! Aiemmasta mainoksesta poiketen tapahtuma on aikaistunut ja järjestetään klo 17.00-19.00.

Illan aikana kuulet asiantuntija-alustuksen aiheesta “ensitieto migreenistä”, kokemuspuheenvuoron ja saat tietoa Migreeniyhdistyksen toiminnasta. Puhumassa tilaisuudessa ovat neurologian erikoislääkäri Marja-Liisa Sumelahti, migreeniä sairastava ja vertaisryhmäohjaajana toimiva Sari Leppälä sekä Migreeniyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Voutilainen.  

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton! Tervetuloa mukaan! 

Tiistai 12.9. Euroopan migreenipäivä

Migreeniyhdistyksen esittely Porissa klo 10-13

Migreeniyhdistyksen esittely Porin Kaupunginsairaalassa klo 10-13, osoitteessa Maantienkatu 31. Paikalla Migreeniyhdistyksen vapaaehtoinen Jutta Asela.

Migreeniviikon etäopastus Kustaa Saksi: Rajamailla -näyttelyyn klo 16-16:30

Opastuksen kieli on suomi, eikä opastukseen tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Opastus on toteutettu yhteistyössä Designmuseon kanssa. Opastus järjestetään Facebook-livenä Designmuseon Facebook-sivuilla klo 16-16:30. 

Lue lisää: https://www.designmuseum.fi/fi/events/migreeniviikon-etaopastus-kustaa-saksi-rajamailla-nayttelyyn/(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)  

Luento: Migreeni työikäisillä – neurologi Ville Artto klo 17:30-18:45 

Luento järjestetään osoitteessa Malmin kauppatie 26, 3. krs, 00700 Helsinki. Luentoa voi seurata myös etänä. Luennolla on kahvitarjoilu. Ovet avautuvat klo 17. 

Luennolla jäseneksi liittyneiden kesken arvotaan viisi kappaletta Helena Mirandan Ota kipu haltuun –kirjoja! 

Linkki livelähetykseen:  https://vimeo.com/event/3684851(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Keskiviikko 13.9.

Migreenichat Tukinet-alustalla klo 17-18:30

Miten jaksaa paremmin töissä? Kuinka saada työkaverit ymmärtämään, miten migreeni vaikuttaa työntekoon? Migreeniviikon ohjattu chat, keskustelua ohjaamassa Migreeniyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Voutilainen.  

Chat on auki klo 17–18.30 teemalla Työhyvinvointi ja migreeni.
 
Lisätietoa chatista: https://migreeni.org/tukea/vertaistuki/migreeni-chat/(avautuu uuteen ikkunaan)  

Torstai 14.9.

PopUp Ohjattu keskusteluryhmä: migreeni ja työhyvinvointi klo 17-19

Ohjattu keskusteluryhmä toteutuu Migreeniviikolla ja on nimensä mukaisesti ainut laatuaan. Teemana on migreeni ja työhyvinvointi. 

Ryhmä tapaa torstaina 14.9. klo 17–19 Microsoft Teamsin videopuhelun välityksellä, joten osallistuminen onnistuu asuinpaikasta riippumatta.  

Tarkoitus on keskustella migreenin ja työelämän yhteensovittamisesta sekä keinoista, miten työssä jaksamista voisi lisätä. Tule siis mukaan jakamaan kokemuksiasi yhdessä samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa! Ehkä yhdessä löydetään keinoja työssä jaksamiseen.  

Keskusteluryhmää on ohjaamassa Migreeniyhdistyksen kuntoutuskoordinaattori Sari Viitasaari.  

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 10.9. Sarille puhelimitse (050 512 2158) tai sähköpostitse (sari.viitasaari@migreeni.org(avautuu uuteen ikkunaan)). Ryhmä on maksuton ja mukaan mahtuu 10 osallistujaa.  

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

Koko viikon jatkuvat tapahtumat:

Osallistu Migreeniviikkoon lähtemällä Migreenikävelylle ja haasta mukaan myös kaverisi!

Voit osallistua Migreeniviikkoon helposti lähtemällä Migreenikävelylle! Migreenikävelyn tarkoituksena on rentoutua, virkistäytyä ja halutessaan vaihtaa ajatuksia migreenin kanssa elämisestä. Kävelyllä voi käydä yksin, kaksin tai isommalla porukalla. Haasta mukaan kävelyyn myös ystäväsi, työporukkasi tai muu taho.  

Näin osallistut Migreenikävelylle:     

Sumu-taidenäyttely

Taidenäyttely on koottu Emilia Lindroosin ohjaaman luovan ryhmän teoksista. Teemoina töissä ovat mm. migreeni, yhdenvertaisuus ja eriarvoisuus, hyvä elämä ja toivo. Teoksista tulee myös julkaisut sosiaaliseen mediaan.

Näyttely on auki Migreeniviikon ajan osoitteessa Malmin kauppatie 26, 3. krs, 00700 Helsinki aikavälillä ma 11.9. – pe 15.9. klo 11–15 sekä ti 12.9. luennon yhteydessä klo 17–18:45 ja ke 13.9. klo 15–18. Sisään pääset maanantaina soittamalla Migreeniyhdistyksen kuntoutuskoordinaattorille Sarille 050 512 2158 ja tiistaista perjantaihin soittamalla järjestökoordinaattorille Minnalle 050 401 2321.