Siirry sisältöön

Migreeni ja työttömyys – Saako työtön työnhakija tukea?

Migreeniä sairastavalla voi olla monenlaisia huolia työttömäksi jäämisessä. Ymmärretäänkö migreenin vaikutuksia työkykyyn ja saako töitä sairauden tuomista rajoitteista huolimatta? Täytyykö ottaa vastaan sellainen työ, mihin ei pysty? TE-palvelut antavat asiakkailleen yksilöllistä tukea ja apua on tarjolla myös työttömälle työnhakijalle.

Miksi päätä särkee – vaaran merkit

Päänsärky on hyvin yleinen vaiva ja voi johtua monesta eri syystä. Päänsärkyä aiheuttavia sairauksia on kansainvälisessä päänsärkyluokituksessa yli 150. Tuskin kukaan välttyy siltä elämänsä aikana. Lähestulkoon aina päänsärky johtuu sellaisesta syystä, joka ei tapa tai vammauta.

Kokemustietoa ja tutkimusnäyttöä migreenin ja syömishäiriöiden yhteydestä

Sekä migreeniä että syömishäiriötä sairastavat enimmäkseen naiset. Molemmat sairaudet puhkeavat usein nuorena tai nuorena aikuisena. Kummankin sairauden aivokemialliset profiilit sekä sairaudelle altistavat persoonallisuuden piirteet ovat samankaltaisia. Onko tämä kaikki sattumaa, pohtii Syömishäiriöliitto – SYLI ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Broström.

Kasvomaskin käytöstä migreenikohtaus?

Migreeniyhdistykseen on tullut yhteydenottoja siitä, kuinka kasvomaskin käyttö on laukaissut migreenikohtauksen. Usein ongelmat helpottuvat, kun kasvomaskiin tottuu, mutta edelleen moni kamppailee käytön seurauksien kanssa. Varsinkin työpaikoilla haasteet voivat olla isoja.