Siirry sisältöön

Migreeniystävällinen työpaikka -sertifikaatti

Suomen Migreeniyhdistyksestä ja lääkealan yrityksistä koostuva Migreeniverkosto* on luonut Migreeniystävällinen työpaikka –sertifikaatin, jonka tarkoituksena on parantaa migreeniä sairastavan työntekijän asemaa työelämässä.

Sertifikaatin tärkein tavoite on luoda avointa keskustelua migreenistä työpaikoilla, jotta migreeniä sairastavien työntekijöiden ei tarvitsisi peitellä sairauttaan. Samalla sertifikaatti lisää työntekijöiden psykologista turvallisuutta työyhteisössä.

Sertifikaatissa organisaatio saa itselleen listan migreeniystävällisistä teoista, joista voi valita toteutettavat kohteet.

Kultainen Migreeniystävällinen työpaikka -sertifikaatti.

Migreeniystävällinen työpaikka on kaikille parempi työpaikka

Työnantaja ja migreeniä sairastava työntekijä ovat yhdessä vastuussa siitä, että työntekijä voi menestyä työssään.

Migreeniä sairastavaa työntekijää voidaan tukea monin eri keinoin. Työnantajan varhaisella tuella voidaan pidentää migreeniä sairastavan työntekijän työuraa jopa useilla vuosilla. Lisäksi sairaana työskentely vähenee, jonka myötä työn tuloksellisuus ja tehokkuus paranevat.

Migreeniystävällisyys vahvistaa työntekijöiden sitoutumista työpaikkaan, ja toimii positiivisena vetovoimatekijänä työnantajalle. Työoloihin ja -hyvinvointiin panostamalla on mahdollisuus aidosti vaikuttaa migreeniä sairastavan työntekijän työkykyyn. Jo pienillä toimenpiteillä voidaan saada paljon muutosta aikaan.

Migreeniystävällinen työpaikka -sertifikaatti on työnantajan etu

  1. Migreenikohtaukset voivat vähentyä, kun työoloihin kiinnitetään huomiota. Muutoksia saadaan aikaan jo pienillä toimenpiteillä.
  2. Kun työoloja kehitetään, migreenin aiheuttamat poissaolot vähenevät ja työntekijän työkyky ja -tehokkuus paranevat.
  3. Migreenin aiheuttamat kustannukset työnantajille ja koko yhteiskunnalle vähenevät.
  4. Kestävät toimintamallit tukevat yleisesti työssä jaksamista sekä koko työyhteisön hyvinvointia. Sertifikaatista on hyötyä kaikille työyhteisön jäsenille, ei pelkästään migreeniä sairastaville työntekijöille.
  5. Migreeniystävällinen työnantaja on houkuttelevampi kohde työmarkkinoilla. Sertifikaatti kertoo siitä, että työoloihin panostetaan aidosti työntekijöitä kuuntelemalla.
  6. Mukaan lähtevä työpaikka saa käyttöönsä viestintään Migreeniystävällinen työpaikka -sitoumuksen ja/tai -sertifikaatin logot. Työpaikka saa näkyvyyttä Migreeniyhdistyksen kanavissa ja tapahtumissa.

Pilottijakso

Migreeniystävällinen työpaikka -sertifikaatti käynnistetään noin vuoden kestävällä pilottijaksolla, joka alkaa Euroopan migreenipäivänä 12.9.2024. Pilottijaksolla on mukana MEOM, CGI ja Veritas. Sertifikaatti tulee kaikille työnantajille avoimeksi vuoden 2026 alusta alkaen.

*Migreeniverkoston ovat perustaneet vuonna 2023 yhteistyössä Migreeniyhdistys sekä AbbVie, Lundbeck, Pfizer ja Teva. Verkoston kumppanina toimii viestintätoimisto Tekir.