Forssan vertaisryhmätapaaminen
Tervetuloa Forssan vertaisryhmään!
Migreeniyhdistyksen vertaisryhmät ovat olemassa migreeniä ja päänsärkysairauksia sairastavia sekä heidän läheisiään varten.
Jokaisen migreeniä sairastavan tilanne on erilainen, mutta puhuminen ja kokemusten vaihtaminen tekee hyvää ihan jokaiselle. Vertaistoiminnan kautta jaetaan arkisia hetkiä, tuntemuksia ja vinkkejä. Yleensä keskustelua käydään vapaasti niistä asioista, jotka sillä hetkellä mietityttävät osallistujia. Vertaisryhmissä voi jakaa omasta tilanteestaan sen verran kuin haluaa tai siellä voi pelkästään vain kuunnella muita.
Avoimeen vertaisryhmään voi tulla mukaan koska vain ja siellä voi käydä niin usein kun haluaa. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua, eikä omia tietojaan antaa minnekään. Myöskään diagnoosilla tai sen puuttumisella ei ole väliä. Osallistuminen on maksutonta eikä edellytä Migreeniyhdistyksen jäsenyyttä.
Ryhmän vertaisohjaajina toimivat Migreeniyhdistyksen koulutetut vapaaehtoiset. Forssassa vertaisohjaajana toimii Anna.
Kevätkauden 2025 kokoontumisajat:
29.1. klo 17:00 -18:30
26.2. klo 17:00 -18:30
26.3. klo 17:00 -18:30
30.4. klo 17:00 -18:30
28.5. klo 17:00 -18:30
25.6. klo 17:00 -18:30
Paikka: Armantin talo
Osoite: Saksankatu 1, 30100 Forssa
(käynti Saksankadun puoleiselta seinustalta OVI 1, Soita ovikelloa Luova vuosi.)
Lisätietoja paikallisesti ryhmän toiminnasta: migreeni.forssa(at)gmail.com
Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja saamaan vertaistukea!
- Migreeni on yksilöllinen sairaus ja jokaisen kokemukset ja oireet ovat yksilöllisiä. Kenenkään sairautta ei saa väheksyä.
- Myös migreenin hoitokeinot ovat yksilöllisiä. Mikä toimii yhdellä, ei toimi välttämättä toisella. Lääkityksiin ja hoitoihin vaikuttavat myös esimerkiksi muut sairaudet. Yksilölliset hoitoa koskevat asiat selvitetään oman hoitotahon kanssa.
- Vertaisryhmätoiminta perustuu luottamuksellisuuteen, eikä ryhmässä keskusteltua jaeta ryhmän ulkopuolelle. Jokainen ryhmän jäsen on vastuussa siitä, että keskustelua käydään hyvässä hengessä toisten mielipiteitä kunnioittaen.
- Ryhmän ohjaaja ei ole ammattilainen, vaan kokoontumisen mahdollistavat Migreeniyhdistyksen koulutetut vapaaehtoiset, eli vertaisohjaajat.
- Koska ryhmätoiminta perustuu ryhmäläisten kokemuspohjaiseen vertaiskeskusteluun, se ei näin ollen vastaa virallista hoitoa tai terapiaa.
- Tulethan tuoksutta.
- Muiden kokemuksesta voi oppia uutta, mutta kannattaa pitää mielessä että migreeni on monimuotoinen sairaus jossa oireet, triggerit ja helpotuskeinot ovat erilaisia. Osallistu avoimin mielin, valmiina jakamaan omia kokemuksiasi, ottamaan vastaan muiden kokemuksia. Toiminnassa ei neuvota, mutta jaetaan vinkkejä siitä, mikä itsellä on helpottanut.
Lisätietoja Migreeniyhdistyksen vertaistoiminnasta saat nettisivujemme Vertaistuki(avautuu uuteen ikkunaan)-osiosta.