Migreeni-chattaaja
Haluaisitko viritellä vertaiskeskustelua reaaliaikaisesti vaikkapa omalta kotisohvaltasi käsin? Migreeni-chatin teemoitellut keskustelutuokiot tarjoavat mahdollisuuden vertaiskokemusten jakamiseen anonyymisti chat-ympäristössä.

Mikä chat on ja miten se toimii?
Migreenichat on reaaliaikainen ohjattu chat vertaistueksi migreeniä ja vaikeita päänsärkysairauksia sairastaville. Chat toimii Tukinet-alustalla ja se järjestetään joka kuun toinen tiistai klo 17.00 – 18.30. Jokaisella kerralla on oma etukäteen suunniteltu keskusteluteemansa. Teemat päätetään kauden alussa, mutta voit aina ehdottaa omia teemoja.
Chat on tarkoitettu vertaistuelliseen keskusteluun ja kokemusten vaihtoon muiden samankaltaisia kokemuksia omaavien kanssa. Keskustelu tapahtuu anonyymisti nimimerkillä. Migreeniyhdistyksen vapaaehtoisilla ja työntekijöillä on omat tunnistettavat nimimerkkinsä. Keskustelu näkyy ainoastaan ryhmächatissa mukana oleville ja keskustelut katoavat chatin päätyttyä.
Mitä Migreeni-chattaajana toimiminen käytännössä on ja kenelle se sopii?
Migreeni-chattaaja on henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta samoista asioista kuin keskustelijoillakin. Tehtävässä toimit Migreeni-chatin ylläpitäjänä ja keskustelun virittäjänä. Yhdistyksessä on useampia Migreeni-chattaajia, joten voit varata chat-vuoroja itsellesi omien aikataulujesi ja teema-kiinnostuksesi mukaan. Chat-keskustelussa voi olla mukana yksi tai kaksi chat-ohjaajaa. Teemasta riippuen chatissa voi olla mukana myös Migreeniyhdistyksen työntekijä tai asiantuntijavieras.
Ohjaaja toivottaa tulijat tervetulleiksi, toimii keskustelun herättäjänä ja ylläpitäjänä, valvoo keskustelua sekä pitää huolen että osallistujien välinen keskustelu pysyy aiheessa. Tehtävä sopii sinulle, mikäli olet kiinnostunut mahdollistamaan hyvän keskustelun syntymistä luottamuksellisessa, ymmärtävässä ja rennossa ilmapiirissä ja haluat mahdollistaa reaaliaikaisen vertaistuellisen tapaamisen paikkakunnasta riippumatta.
Tukenasi toimii Migreeniyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori. Lisäksi Migreeniyhdistys tarjoaa vertaisohjaajille peruskoulutuksen lisäksi jatkokoulutusta, virkistystä sekä tukea ja ohjausta tarpeen mukaan. Chat-ohjaajat käyvät vapaaehtoisten peruskoulutuksen sekä saavat perehdytyksen tehtävään ja Tuki-net alustan käyttöön, mutta mitään erityisosaamista ei edellytetä.