fbpx

Yksilö­vertais­­tukija

Yksilövertaistoiminta – mitä se on?

Yksilövertaistuen perusajatuksena on mahdollistaa kahden samankaltaisessa tilanteessa olevan henkilön kohtaaminen ja kokemusten vastavuoroinen jakaminen. Migreeniyhdistyksessa voit toimia yksilövertaistukijana sekä Toivo-sovelluksen kautta että Vertsinä.

Toivo-sovellus

Toivo-vertaistukisovellus on OLKA-toiminnan, HUSin (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) sekä HyTe ry:n kumppanuustoimintana kehittämä sovellus, jonka avulla on mahdollista tarjota ja saada omaan tilanteeseen sopivaa vertaistukea.

Toivo-sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti, niin tietokoneella kuin mobiilissakin. Sovelluksen vertaistuki ei liity yksittäiseen sairauteen tai vammaan, vaan tukea tarvitsevat voivat hakea tukea erilaisilla taustoilla. Sovelluksessa ei tarvitse olla jatkuvasti saatavilla, vaan sitä voi käyttää silloin kun itselle sopii. Oman profiilinsa voi lisäksi piilottaa, esim. loman ajaksi, jolloin yhteydenottoja ei tule. Kaikki halukkaat vertaistukijat koulutetaan sovelluksen käyttöön.

Vertsi-toiminta

Migreeniyhdistyksen Vertsit ovat toimintaan perehdytettyjä vapaaehtoisia. Yhdistys yhdistää vertsin ja vertsiparin ja sen jälkeen voitte yhdessä sopia kuinka usein ja millä tavoin pidätte yhteyttä. Toimintaa ohjaavat Vertsitoimintaan laaditut pelisäännöt, jotka käydään kummankin osapuolen kanssa läpi ennen yhteydenpidon aloittamista. Yhdistys auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa ja toiminta voidaan keskeyttää milloin tahansa, jos kemiat eivät kohtaa.

Kenelle?

  • Haluat antaa ja saada kahdenkeskistä, vuorovaikutuksellista vertaistukea.
  • Yksilövertaistukijat käyvät vapaaehtoisten peruskoulutuksen sekä saavat perehdytyksen tehtävään, mutta mitään erityisosaamista ei edellytetä.

    Tule mukaan vapaaehtoistemme joukkoon!
    Kerro meille, minkälaisesta vapaaehtoistoiminnasta olet kiinnostunut, niin otamme sinuun yhteyttä


    Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin meitä kuunnellaan.

    Liity jäseneksi