Migreenin oirepäiväkirja
Säännöllinen kirjaus migreenin esiintyvyydestä, oireista ja kipujen laadusta sekä sijainnista auttavat tunnistamaan migreenikohtauksen syitä ja hoidon tarvetta.
Migreenin oirepäiväkirja auttaa hahmottamaan migreenikohtausten esiintyvyyttä. Oirepäiväkirjaan kirjataan kipupäivä, kivun voimakkuus, mahdolliset muut oireet ja käytetyt lääkkeet.
Täytetystä migreenin oirepäiväkirjasta on hyötyä sekä itselle että hoitavalle taholle. Erityisesti jos migreeniä vasta epäillään, paperisesta migreenin oirepäiväkirjasta lääkäri näkee helposti kipupäivien tiheyden ja voi näin arvioida sairauden luonnetta sekä sopivia hoitomuotoja.
Päiväkirjan pitäminen voi selkiyttää migreenin syitä ja toimivia hoitokeinoja myös itselle. Jos tuntuu siltä, että migreeniä on suhteellisen usein, kannattaa aluksi valita yksi kuukausi, jolloin oireita kirjaa ylös. Näin voi huomata esim. kuukautisten vaikutuksen migreeniin.
Migreenin oirepäiväkirjan pitämiseen on erilaisia tapoja. On hyvä kokeilla, mikä toimii itselle parhaiten. Osalle on kätevintä kirjata asioita jo käytössä olevaan kalenteriin, osa taas käyttää puhelimen muistiinpanoja. Ota kuitenkin huomioon, että hoitavan tahon on usein helpointa arvioida tilanne paperisesta päänsärkypäiväkirjasta, josta kokonaiskuvan näkee yhdellä silmäyksellä.
Migreenin oirepäiväkirja korvaa aiemmin käytössä olleen päänsärkypäiväkirjan.
Painettu migreenin oirepäiväkirja on Migreeniyhdistyksen jäsenetu
Migreeniyhdistyksen jäsenet saavat jäsenpaketin mukana paperisen taitettavan oirepäiväkirjan. Jäsenet voivat myös tilata tarvittaessa uuden päiväkirjan osoitteesta toimisto(a)migreeni.org.