Siirry sisältöön

Mitä kuuluu Mukana miggearjessa -hankkeelle?

Suvi Ala-Venna hymyilee. Kasvokuva.

Suvi Ala-Venna

Vuosi 2019 alkaa vähitellen olla ohi ja nyt onkin hyvä kerrata, mitä tänä vuonna on tehty. Melkein jo päätökseen saatu vuosi oli hankkeen ensimmäinen ja iloisin mielin voinkin todeta, että monta asiaa on saatu eteenpäin. Ensimmäisenä vuotena hankkeelle rakennettiin suunta ja kuva kohderyhmän sekä vapaaehtoisten tarpeista. Vuoden aikana hanke verkostoitui ja etsi yhteistyökumppaneita uuden vertaistukitoiminnan käynnistämiseksi ja toiminnan kehittämiseksi valtakunnallisesti.

Lisäksi Suomen Migreeniyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan polkua hiottiin ja toiminnan raamit vahvistuivat. Hanke matkusti tapaamaan vapaaehtoisia ja pääsi tutustumaan eri paikkakuntien vertaistukiryhmiin. Nämä kohtaamiset olivat hankkeelle äärimmäisen merkityksellisiä kokemuksia kohderyhmän äänen kuulemiseksi.

Lisäksi pidettiin yksi vapaaehtoisten koulutus, joka oli kohdennettu somevapaaehtoisille eli Miggesomettajille ja verkkovertaisryhmien ylläpitäjille. Koulutuspolkua rakennetaan paraikaa, ja ensi vuonna tavoitteena olisi vapaaehtoisten perus- ja jatkokoulutuspolun rakentaminen.

Hanke oli osallisena monessa tapahtumassa. Mieleenpainuvimmat tapahtumat olivat Helsingissä järjestetyt vapaaehtoistoiminnan messut ja Tampereella järjestetty Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivä. Messut tarjosivat mahdollisuuden tavata ja kontaktoida uusia vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita sekä käydä keskustelua kehitteillä olevasta vapaaehtois- ja vertaistukitoiminnasta.

Hanke pyrki toteuttamaan monipuolista viestintää yhdistyksen sosiaalisen median kautta, pääsääntöisesti Facebookissa ja Instagramissa. Myös viestinnällisiä kampanjoita tulevalle vuodelle on suunnitteilla, joten pysyhän linjoilla!

Yksi hienoimmista asioista oli uuden toiminnan käynnistäminen: vertaiskahvilatoiminta Mikkeliin ja opiskelijoille suunnattu vertaisryhmä Jyväskylään. Mikkelin vertaiskahvilan toiminta-ajatuksena on tuottaa vertaistuellista toimintaa migreeniä tai muuta päänsärkysairautta sairastaville perheille. Opiskelijoiden vertaisryhmän tavoitteena taasen on tarjota vertaistukea ja kohtaamisia kohderyhmään kuuluville opiskelijoille.

Monipuolisen, täyteläisen, innovatiivisen ja mielenkiintoisen vuoden päätteeksi on enemmän kuin superia kääntää katseet tulevaan vuoteen 2020! Vuosi on täynnä mahdollisuuksia, tavoitteita ja toiveita – tästä on hyvä jatkaa.

Rauhallista loppuvuotta ja iloa vuoteen 2020!