Siirry sisältöön

Päänsärkypäiväkirja

Säännöllinen kirjaus migreenin esiintyvyydestä, oireista ja kipujen laadusta sekä sijainnista auttavat tunnistamaan päänsäryn syitä ja hoidon tarvetta.

Päänsärkypäiväkirja auttaa hahmottamaan päänsäryn tai migreenikohtausten esiintyvyyttä. Päänsärkypäiväkirjaan kirjataan kipupäivä, kivun voimakkuus, mahdolliset muut oireet ja käytetyt lääkkeet.

Täytetystä päänsärkypäiväkirja on hyötyä sekä itselle että hoitavalle taholle. Erityisesti jos migreeniä vasta epäillään, paperisesta päänsärkypäiväkirjasta lääkäri näkee helposti kipupäivien tiheyden ja voi näin arvioida sairauden luonnetta sekä sopivia hoitomuotoja.

Päiväkirjan pitäminen voi selkiyttää päänsäryn syitä ja toimivia hoitokeinoja myös itselle. Jos tuntuu siltä, että päätä särkee suht usein, kannattaa aluksi valita yksi kuukausi, jolloin oireita kirjaa ylös. Näin voi huomata esim. kuukautisten vaikutuksen päänsärkyyn.

Päänsärkypäiväkirjan pitämiseen on erilaisia tapoja, joten on hyvä kokeilla, mikä toimii itselle parhaiten. Osalle on kätevintä kirjata asioita jo käytössä olevaan kalenteriin, osa taas käyttää puhelimen muistiinpanoja. Ota kuitenkin huomioon, että hoitavan tahon on usein helpointa arvioida tilanne paperisesta päänsärkypäiväkirjasta, josta kokonaiskuvan näkee yhdellä silmäyksellä.

Painettu päänsärkypäiväkirja on Migreeniyhdistyksen jäsenetu

Migreeniyhdistyksen jäsenet saavat jäsenpaketin mukana paperisen taitettavan päänsärkypäiväkirjan. Jäsenet voivat myös tilata tarvittaessa uuden päiväkirjan osoitteesta toimisto(a)migreeni.org.

Liity jäseneksi(avautuu uuteen ikkunaan)

Tulosta itsellesi sopivin päänsärkypäiväkirja