Siirry sisältöön

Facebook-ryhmät

Migreeniyhdistyksen Facebook-keskusteluryhmien tarkoituksena on mahdollistaa vertaistuen saaminen ajasta ja paikasta riippumatta. Ryhmät tarjoavat paikan ajatusten, vinkkien ja kokemusten vaihtoon.

Nainen istuu sohvalla läppäri sylissä

Migreeniyhdistyksen vertaistuki Facebookissa
Migreeniyhdistyksen tarjoama vertaistuki perustuu kokemusten, tunteiden ja ajatusten jakamiseen samankaltaisia asioita kokeneiden kesken. Facebookin vertaistukiryhmät tarjoavat mahdollisuuden keskustella muiden kanssa ajasta ja paikasta riippumatta. Keskustelut voivat tarjota uusia näkökulmia ja toivoa tulevaan.

Miten mukaan pääsee?
Facebookista löytyy useita vertaistukiryhmiä migreeniä sairastaville ja heidän läheisilleen. Omaan tilanteeseen sopiva ryhmä kannattaa valita sen mukaan, mikä tuntuu itselle oikealta.

Jotta vertaistukiryhmä pysyy luotettavana ja turvallisena paikkana keskustelulle, siihen liittyvillä tulee olla omakohtaista kokemusta migreenistä, joko itsensä tai läheisen kautta. Ryhmään liittyessä Facebook pyytää vastaamaan muutamaan kysymykseen sekä hyväksymään säännöt, jonka jälkeen moderaattorit hyväksyvät uudet jäsenet mahdollisimman pian. Ryhmien ylläpitäjänä toimii aina Migreeniyhdistys ja sen moderaattoreina yhdistyksen koulutetut vapaaehtoiset.

Migreeniyhdistys voi jakaa ryhmässä ajankohtaista tietoa yhdistyksen toiminnasta. Pääpaino on kuitenkin vertaistuella ja jäsenten välisellä keskustelulla.

Avoin ja kunnioittava keskustelu
Keskustelua käydään lähtökohdasta, että jokaisen kokemukset ja oireet ovat yksilöllisiä. Kenenkään sairautta tai kokemusta ei saa vähätellä tai arvostella. Tämä koskee myös erilaisia elämäntilanteita. Ryhmässä on kiellettyä mennä henkilökohtaisuuksiin, provosoida tai riidellä sekä loukata toisia ryhmäläisiä tai ryhmän ulkopuolisia. Jokainen ryhmän jäsen on vastuussa siitä, että keskustelua käydään hyvässä hengessä toisten mielipiteitä kunnioittaen.

On hyvä muistaa, että Migreeniyhdistyksen ylläpitämät Facebook-ryhmät tarjoavat vertaistuellista apua, ei hoitoa tai lääkinnällistä neuvontaa. Hoitosuunnitelmat ovat aina yksilöllisiä, joten hoito-ohjeet kannattaa hakea omalta hoitavalta taholta.

Tule mukaan verkkovertaisryhmään!
Migreeniyhdistyksen vertaistukiryhmät tarjoavat turvallisen ja ymmärtävän ympäristön, jossa voi jakaa omia kokemuksiaan ja löytää tukea muilta samankaltaisessa tilanteessa olevilta.

Tule Facebook-ylläpitäjäksi

Facebook-ylläpitäjänä olet mahdollistamassa toimivan ja turvallisen keskustelun sujumisen yhdessä muiden vapaaehtoisten ylläpitäjien kanssa. Tutustu aiheeseen lisää Tule vapaaehtoiseksi-osiosta(avautuu uuteen ikkunaan).