fbpx

Tule vapaaehtoiseksi!

Tule mukaan Migreeniyhdistyksen toimintaan!

Vapaaehtoistoiminnassa pääset antamaan aikaasi tärkeän asian hyväksi ja osallistumaan vertaistoiminnan toteuttamiseen.

 • Yksi tapa, jolla edistetään migreeniä ja päänsärkysairauksia sairastavien elämänlaatua, on vertaistoiminta, joka on yksi vapaaehtoistoiminnan muodoista.
 • Vertaistuen kautta voi jakaa kokemuksia ja se mahdollistaa kokemuksen siitä, ettei ole yksin.
 • Vapaaehtoisena toimiessasi saat vertaistukea myös omaan arkeesi.
 • Vapaaehtoisena saat väylän vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin paitsi henkilökohtaisesti, myös laajemmin: Migreenitietoisuuden levittäminen yhteiskunnassa on tärkeää ja yhdessä meidän kanssamme voit osallistua siihen erilaisilla tavoilla, niin suurilla kuin pienilläkin. Kaikilla toimilla on tärkeä merkitys!

Millaisia vaatimuksia vapaaehtoiselle on, kuka voi tulla mukaan toimintaan?

 • Kuka vain aiheesta kiinnostunut.Vapaaehtoistoiminnassa oleellista on, että toimitaan tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin, eli Mitään erityistä koulutusta tai osaamista ei tarvitse olla. Kaikki vapaaehtoiset koulutetaan peruskoulutuksella ja perehdytetään omaan vapaaehtoistoiminnan tehtäväänsä.
 • Pääosin meidän vapaaehtoistoiminta on vertaistoimintaa, eli vapaaehtoisina toimii henkilöt joilla on itsellään omakohtaista kokemusta migreenistä joko itsensä tai läheisensä kautta. Toki myös muutoin aiheesta kiinnostuneille löytyy varmasti omia sopivia tehtäviä.
 • Sinulla ei tarvitse olla edes tietoa siitä, mitä haluaisit tehdä.

Mihin vapaaehtoisena sitoutuu ja kuinka paljon se vie aikaa?

 • Monipuolinen toiminta takaa sen, että toimintaan voi osallistua toimintaan omien voimavarojen, kiinnostuksen kohteiden sekä aikataulujen mukaisesti.
 • Jokaisen kanssa keskustellaan siitä, kuinka paljon toiminnassa haluaa olla mukana ja millaisia tehtäviä haluaa tehdä. Joku saattaa toimia vapaaehtoisena tunnin verran muutaman kuukauden välein, toinen pari tuntia viikossa.

Koska migreeni on yksilöllinen sairaus, joten myös vertaistuen muodoista on pyritty saamaan moninaisia. Alta löydät tietoa eri vapaaehtoisuuden muodoista.

Tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja saat Migreeniyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Voutilaiselta: jenni.voutilainen(at)migreeni.org

  Tule mukaan vapaaehtoistemme joukkoon!
  Kerro meille, minkälaisesta vapaaehtoistoiminnasta olet kiinnostunut, niin otamme sinuun yhteyttä


  Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin meitä kuunnellaan.

  Liity jäseneksi