fbpx

Tule vapaaehtoiseksi!

Tule mukaan Migreeniyhdistyksen toimintaan!

Migreeniyhdistyksen vapaaehtoistoiminta on eri kanavissa tapahtuvaa migreenitietoisuuden levittämistä sekä vertaistuellista toimintaa. Monipuolinen toiminta takaa sen, että toimintaan voi osallistua omien voimavarojen, kiinnostuksen kohteiden sekä aikataulujen mukaisesti. Jokainen vapaaehtoistehtävä on hyvin omanlaisensa, joten kannattaa tutustua tarkemmin alempana oleviin tehtäväkuvauksiin.

Vapaaehtoistoiminnan merkitys

 • Migreenitietoisuuden levittäminen yksi Suomen Migreeniyhdistyksen tärkeimmistä toimintaprioriteeteistä. Migreeniyhdistyksen omat tiedotteet ja somepäivitykset saavuttavat helposti ne ihmiset, jotka seuraavat yhdistyksen omia kanavia, mutta vapaaehtoisten kautta viesti tavoittaa usein myös uusia ihmisiä.
 • Vapaaehtoiset mahdollistavat vertaistoiminnan sekä verkossa että paikallisesti. Vertaiskeskustelujen kautta voi jakaa kokemuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa ja saada kokemuksen siitä, ettei ole yksin. Vapaaehtoisena toimiessasi saat vertaistukea myös omaan arkeesi.

Millaisia vaatimuksia vapaaehtoiselle on, kuka voi tulla mukaan toimintaan?

 • Kuka vain aiheesta kiinnostunut täysi-ikäinen. Vapaaehtoistoiminnassa oleellista on, että toimitaan tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin, eli mitään erityistä koulutusta tai osaamista ei tarvitse olla. Kaikki vapaaehtoiset koulutetaan peruskoulutuksella ja perehdytetään omaan vapaaehtoistoiminnan tehtäväänsä.
 • Pääosin Migreeniyhdistyksen vapaaehtoistoiminta on vertaistoimintaa, eli vapaaehtoisina toimivat henkilöt joilla on itsellään omakohtaista kokemusta migreenistä joko itsensä tai läheisensä kautta. Toki myös muutoin aiheesta kiinnostuneille löytyy varmasti omia sopivia tehtäviä.

Mihin vapaaehtoisena sitoutuu ja kuinka paljon se vie aikaa?

 • Jokaisen kanssa keskustellaan siitä, kuinka paljon toiminnassa haluaa olla mukana ja millaisia tehtäviä haluaa tehdä.
 • Joku saattaa toimia vapaaehtoisena tunnin verran muutaman kuukauden välein, toinen pari tuntia viikossa. Jotkut tehtävät saattavat puolestaan olla kertaluontoisia.

Alta löydät tietoa eri vapaaehtoisuuden muodoista.

Tervetuloa mukaan!

Migreeniyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus 11.2.2023

Koulutuksessa tutustumme yhdistyksemme arvoihin, toimintatapoihin ja vapaaehtoistehtäviin sekä käymme läpi vapaaehtoistoiminnan yleisiä periaatteita.

Migreeniyhdistyksessä on tarjolla useita erilaisia vapaaehtoistoiminnan tehtäviä ja toimintaan on mahdollista sitoutua pidemmäksi aikaa tai vain hetkeksi, ihan omien aikataulujen mukaisesti. Vapaaehtoisena voit toimia mm. vertaisryhmän ohjaajana, chat-ohjaajana, yksilövertaiskeskustelijana, somelähettiläänä, Migreeniyhdistyksen Facebookin keskusteluryhmien ylläpitäjänä tai tulla vaikkapa mukaan erilaisiin tapahtumiin. Lisätietoa näistä ja muista vapaaehtoistehtävistämme löydät nettisivuiltamme osoitteesta: https://migreeni.org/vapaaehtoistoiminta/
Vapaaehtoistoiminnassa pääset antamaan aikaasi tärkeän asian hyväksi ja osallistumaan vertaistoiminnan toteuttamiseen. Vapaaehtoisena toimiessasi saat vertaistukea myös omaan arkeesi.

Koulutus on maksuton, eikä vielä sido toimintaan.

Paikka: Koulutus pidetään verkossa Teams- koulutuksena, joten osallistua voit mistä päin Suomea tahansa. Koulutuslinkki lähetetään osallistujille sähköpostitse 7.2.
Päivä: 11.2.2023
Kellonaika: klo 10:00 – 14:00 (sisältää ruokatauon)
Ilmoittaudu mukaan 5.2. mennessä. Ilmoittautumislinkin löydät alta.

 

Lisätietoja saat Migreeniyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Voutilaiselta: jenni.voutilainen(at)migreeni.org

  Tule mukaan vapaaehtoistemme joukkoon!
  Kerro meille, minkälaisesta vapaaehtoistoiminnasta olet kiinnostunut, niin otamme sinuun yhteyttä


  Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin meitä kuunnellaan.

  Liity jäseneksi