Siirry sisältöön

Somevapaaehtoinen

Somevapaaehtoisena viestit somessa Migreeniyhdistyksen tärkeistä ja ajankohtaisista asioista sekä tapahtumista tai jaat omaa arkeasi migreenin kanssa. 

Nainen pitää läppäriä sylissään ja selaa yhdistyksen verkkosivuja.

Somevapaaehtoisena toimit somelähettiläänä

Migreenitietoisuuden levittäminen on yksi Suomen Migreeniyhdistyksen tärkeimmistä toiminta-prioriteeteistä. Jokainen somelähettiläs edistää tietoisuuden leviämistä omalla työpanoksellaan, oli tehtyjen päivitysten määrä sitten iso tai pieni. Migreeniyhdistyksen tiedotteet ja somepäivitykset saavuttavat helposti ne ihmiset, jotka seuraavat yhdistyksen omia somekanavia ja nettisivua, mutta vapaaehtoisten kautta viesti tavoittaa usein myös uusia ihmisiä. 

Somevapaaehtoisena toimit Migreeniyhdistyksen somelähettiläänä ja viestit somessa joko: 

 1. Migreeniyhdistyksen tärkeistä ja ajankohtaisista asioista sekä tapahtumista tai 
 2. jaat omaa arkeasi migreenin kanssa. 

Somelähettiläisyys käytännössä

Somevapaaehtoiset toimivat ensisijaisesti omilla somealustoillaan, tyypillisimpiä ovat varmasti Instagram sekä Facebook. Mikäli sinulla on esimerkiksi blogi, Tiktok-tili tai YouTube-kanava, voit ilomielin tehdä sisältöjä myös niissä. Mikäli sinulla on esimerkiksi blogi, Tiktok-tili tai YouTube-kanava, voit ilomielin tehdä sisältöjä myös niissä. Halutessasi voit ottaa haltuusi myös Migreeniyhdistyksen Instagram-tilin tarinat tai kirjoittaa yhdistyksen blogiin tai kaksi kertaa vuodessa julkaistavaan Aura-lehteen. Voit myös tulla vieraaksi Instagram-liveen tai toimia mallina yhdistyksen brändikuvauksissa. 

Toivomme somelähettiläiksi eri ikäisiä ja taustaisia ihmisiä ympäri Suomen. Sinun ei tarvitse itse sairastaa migreeniä, vaan voit olla erimerkiksi migreeniä sairastavan läheinen. Sinun toivotaan olevan aktiivinen somessa, erityisesti Instagramissa, missä hallitset niin julkaisujen kuin tarinoiden teon. Somevapaaehtoisia otetaan mukaan ympäri vuoden eikä tehtävään ole määriteltyä aikaväliä, vaan voit lopettaa toiminnan sitten kun sinusta tuntuu siltä. 

Somelähettilään tehtävät sopivat vapaaehtoiselle, joka haluaa toimia omien aikataulujen mukaan silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Tässä tehtävässä voit olla vapaasti luova ja hyödyntää omaa persoonallista tapaasi viestiä! 

Somelähettiläältä toivomme

 • Oman tyylisten somesisältöjen tuottamista migreenin kanssa elämiseen liittyen vähintään 4 kertaa vuodessa. 
 • Migreeniyhdistyksen tuottamien julkaisuiden jakamista. 
 • Migreeniyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin sitoutumista. 

Somelähettiläs saa

 • Näkyvyyttä omille postauksilleen. 
 • Vertaistukea muilta somelähettiläiltä. 
 • Migreeniyhdistyksen tuen sisältöjen tekemiseen. Autamme tarvittaessa ideoimisessa, asiantuntijatiedon etsimisessä ja tekstien hiomisessa. 
 • Migreeniyhdistyksen tuen ongelmatilanteiden käsittelemiseen. Autamme esimerkiksi kriittisten palautteiden käsittelyssä ja rajojen vetämisessä. 
 • Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutuksen ja jatkokoulutuksen. 
 • Mahdollisuuden olla mukana lisäämässä migreenitietoutta ja edistämässä migreeniä sairastavien oikeuksia. 

Tule mukaan toimintaan

  Kerro meille, minkälaisesta vapaaehtoistoiminnasta olet kiinnostunut, niin otamme sinuun yhteyttä