Siirry sisältöön

Tietoa vapaaehtoistoiminnasta

Miksi vapaaehtoistoiminta on tärkeää? Voisinko minä osallistua? Lue täältä tärkeimmät tiedot toiminnasta.

Vapaaehtoistoiminnan merkitys

1. Vapaaehtoisena tuot migreeniä näkyväksi ja jaat arvokasta migreenitietoutta. 
Migreenitietoisuuden levittäminen yksi Suomen Migreeniyhdistyksen tärkeimmistä toimintaprioriteeteistä. Migreeniyhdistyksen tiedotus saavuttaa yhdistystä seuraavat ihmiset, mutta vapaaehtoisten kautta viesti leviää laajemmalle yleisölle. 

2. Toimit vertaistukena. 
Vapaaehtoiset mahdollistavat vertaistoiminnan sekä verkossa että paikallisesti. Tehtävässä kuin tehtävässä olet tärkeä tuki arjessa monelle migreeniä sairastavalle. Vertaiskeskustelujen kautta voi jakaa kokemuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa ja saada kokemuksen siitä, ettei ole yksin. Vapaaehtoisena rohkaiset keskusteluun, kasvatat ymmärretyksi ja kuulluksi tulemisen tunnetta sekä vaikutat osaltasi luottamuksellisen ilmapiirin syntymiseen 

3. Mahdollistat paikallisen toiminnan.

4. Tuot näkyväksi Migreeniyhdistyksen toimintaa. 
Kaikki migreeniä sairastavat eivät tunne yhdistyksen toimintaa. Monelle toiminnasta ja tiedosta voisi olla iso apu. 

Kuka voi tulla mukaan toimintaan?

Mukaan toimintaan voi tulla kuka vain aiheesta kiinnostunut täysi-ikäinen. Sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Oma migreenikokemuksesi voi olla millainen tahansa, voit olla esimerkiksi migreeniä tai päänsärkysairautta sairastavan läheinen, tai muuten vain kiinnostunut edistämään migreenitietoutta. Iso osa toiminnasta perustuu kuitenkin vertaistoiminnalle, joka on ohjattua keskustelua tai toimintaa samassa elämäntilanteessa oleville henkilöille tai ryhmille.
 
Vapaaehtoistoiminnassa oleellista on, että toimitaan tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin, eikä mitään erityistä pohjakoulutusta tai osaamista tarvitse olla. Vertaistuki on samantyyppisessä elämäntilanteessa olevien ihmisten keskustelua ja kokemusten vaihtoa, ei luennoimista, hoitotyötä tai terapiaa. Vertaisena puhut aina omasta kokemuksestasi ja tärkeintä on että sinulla on halu kuunnella, keskustella tai jakaa tietoa. Kaikki vapaaehtoiset koulutetaan peruskoulutuksella ja perehdytetään omaan vapaaehtoistoiminnan tehtäväänsä. 

Tule mukaan toimintaan

  Kerro meille, minkälaisesta vapaaehtoistoiminnasta olet kiinnostunut, niin otamme sinuun yhteyttä


  Mihin vapaaehtoisena sitoutuu ja paljonko se vie aikaa?

  Migreeniyhdistyksen vapaaehtoistoiminta sopii myös sitoutumiskammoisille. Tehtäviä on erilaisia ja monia niistä voi tehdä omien aikataulujen mukaisesti. Sinun ei tarvitse ennakkoon tietää, millaista vapaaehtoistoimintaa haluat tehdä. Jos olet kiinnostunut vertaistuesta, niin katsotaan yhdessä mitä voisit tehdä.

  Ajankäytöllisesti joku somettaa päivittäin, toinen pitää kerran kuussa vertaisryhmätapaamisen ja kolmas osallistuu silloin tällöin erilaisiin yksittäisiin tehtäviin, kuten tulemalla haastateltavaksi tai osallistumalla Migreeniviikon suunnitteluun.

  Vapaaehtoistoimintaa tehdään omilla resursseilla ja meille on tärkeää, että jokainen vapaaehtoinen viihtyy toiminnassa ja löytää itselleen tehtävän, joka aidosti kiinnostaa. 

  Vapaaehtoisena saat:

  Migreeniyhdistyksen tuki

  Migreeniyhdistyksellä työskentelee vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, jonka tehtävänä on ylläpitää yhdistyksen vapaaehtoistoimintaa mm. suunnittelemalla, kouluttamalla sekä koordinoimalla. Koordinaattori auttaa vapaaehtoisia kaikissa vapaaehtois- ja vertaistoimintaan liittyvissä asioissa. 

  Uusien vapaaehtoisten koulutus

  Kaikki Migreeniyhdistykseen tulevat vapaaehtoiset koulutetaan peruskoulutuksella, joka on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä, n. 4-5h kestävä Teams-koulutus. Koulutuksessa päåäset tutustumaan Migreeniyhdistyksen toimintaan sekä tapaat muita vertaisia ympäri Suomen. Koulutus on maksuton, eikä siihen osallistuminen vielä sido toimintaan. 

  Koulutusajankohdat löytyvät tapahtumakalenterista.(avautuu uuteen ikkunaan)

  Jenni Voutilainen
  vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
  puh. 050 380 0866