Siirry sisältöön

Tietoa vapaaehtoistoiminnasta

Miksi vapaaehtoistoiminta on tärkeää? Voisinko minä osallistua? Lue täältä tärkeimmät tiedot toiminnasta.

Vapaaehtoistoiminnan merkitys

1. Vapaaehtoisena tuot migreeniä näkyväksi ja jaat arvokasta migreenitietoutta. 
Migreenitietoisuuden levittäminen yksi Suomen Migreeniyhdistyksen tärkeimmistä toimintaprioriteeteistä. Migreeniyhdistyksen omat tiedotteet ja somepäivitykset saavuttavat helposti ne ihmiset, jotka seuraavat yhdistyksen omia kanavia, mutta vapaaehtoisten kautta viesti tavoittaa usein myös uusia ihmisiä. 

2. Toimit vertaistukena. 
Vapaaehtoiset mahdollistavat vertaistoiminnan sekä verkossa että paikallisesti. Tehtävässä kuin tehtävässä olet tärkeä tuki arjessa monelle migreeniä sairastavalle. Vertaiskeskustelujen kautta voi jakaa kokemuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa ja saada kokemuksen siitä, ettei ole yksin. Vapaaehtoisena rohkaiset keskusteluun, kasvatat ymmärretyksi ja kuulluksi tulemisen tunnetta sekä vaikutat osaltasi luottamuksellisen ilmapiirin syntymiseen 

3. Tuot näkyväksi Migreeniyhdistyksen toimintaa. 
Kaikki migreeniä sairastavatkaan eivät tunne vielä yhdistyksen toimintaa. Monelle toiminnasta ja tiedosta voisi kuitenkin olla iso apu. 

Kuka voi tulla mukaan toimintaan?

Mukaan toimintaan voi tulla kuka vain aiheesta kiinnostunut täysi-ikäinen. Sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Ihan kuka vain aiheesta kiinnostunut täysi-ikäinen voi toimia vapaaehtoisena. Sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Sinun oma migreenikokemuksesi voi olla millainen tahansa. Voit olla esimerkiksi migreeniä tai muuta päänsärkysairautta sairastavan läheinen, tai muuten vain kiinnostunut edistämään migreenitietoutta. Iso osa toiminnasta perustuu kuitenkin vertaistoiminnalle, joka on ohjattua keskustelua tai toimintaa samassa elämäntilanteessa oleville henkilöille tai ryhmille. Toki myös muutoin aiheesta kiinnostuneille löytyy varmasti omia sopivia tehtäviä.
 
Vapaaehtoistoiminnassa oleellista on, että toimitaan tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin, eli mitään erityistä koulutusta tai osaamista ei tarvitse olla. Kaikki vapaaehtoiset koulutetaan peruskoulutuksella ja perehdytetään omaan vapaaehtoistoiminnan tehtäväänsä. 

Tule mukaan toimintaan

  Kerro meille, minkälaisesta vapaaehtoistoiminnasta olet kiinnostunut, niin otamme sinuun yhteyttä


  Mihin vapaaehtoisena sitoutuu ja paljonko se vie aikaa?

  Jokaisessa tehtävässä on omat erityispiirteensä, joten kaikki tehtävät eivät välttämättä sovi kaikille. Migreeniyhdistyksellä on kuitenkin paljon erilaista toimintaa, josta varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Jokaisen vapaaehtoisen kanssa käydään henkilökohtaisesti läpi se, millaisista asioista hän on kiinnostunut ja kuinka paljon hän pystyy toimintaan sitoutumaan. Joku saattaa toimia vapaaehtoisena tunnin verran muutaman kuukauden välein, toinen pari tuntia viikossa. Jotkut tehtävät saattavat puolestaan olla kertaluontoisia. Vapaaehtoistoimintaa tehdään omilla resursseilla ja meille on tärkeää, että jokainen vapaaehtoinen viihtyy toiminnassa ja löytää itselleen tehtävän, joka aidosti kiinnostaa. 

  Mikäli haluat vaihtaa tehtävää, lopettaa tai pitää taukoa, ilmoitathan siitä vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille.  

  Vapaaehtoisena saat:

  Migreeniyhdistyksen tuki

  Migreeniyhdistyksellä työskentelee vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, jonka tehtävänä on ylläpitää yhdistyksen vapaaehtoistoimintaa mm. suunnittelemalla, kouluttamalla sekä koordinoimalla. Koordinaattori auttaa vapaaehtoisia kaikissa vapaaehtois- ja vertaistoimintaan liittyvissä asioissa. 

  Lisäksi koulutetuille vapaaehtoisille on olemassa vapaaehtoisten oma Facebook-ryhmä. Ryhmän tarkoituksena on toimia kokemusten ja vinkkien jakopaikkana vapaaehtoistoiminnan roolista riippumatta sekä mahdollistaa Migreeniyhdistyksen nopea tiedottaminen. Ylläpitäjinä toimivat yhdistyksen työntekijät, jotka hyväksyvät liittymispyynnöt. Muistathan vastata liittymiskysymyksiin  sekä hyväksyä ryhmän säännöt!

  Uusien vapaaehtoisten koulutus

  Kaikki Migreeniyhdistykseen tulevat vapaaehtoiset koulutetaan peruskoulutuksella, joka on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä, n. 4-5h kestävä Teams-koulutus. Koulutuksessa käydään läpi mm. yhdistyksen arvot ja muut tärkeät toimintaperiaatteet, joiden mukaan kaikkea toimintaa, myös vapaaehtoistoimintaa pyöritetään. Koulutuksessa käydään läpi myös yleisiä vapaaehtoistoiminnan oikeuksia ja velvollisuuksia. Koulutus on maksuton, eikä siihen osallistuminen vielä sido toimintaan. 

  Koulutusajankohdat löytyvät tapahtumakalenterista.(avautuu uuteen ikkunaan)

  Ninni Reponen
  Vs. vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
  puh. 050 380 0866