Siirry sisältöön

Yksilövertaistuki

Haluaisitko vaihtaa yksilöllisesti keskustellen kokemuksia ja ajatuksia arjesta migreenin tai muun päänsärkysairauden kanssa?

Yksilövertaistuen perusajatuksena on mahdollistaa kahden samankaltaisessa tilanteessa olevan henkilön kokemusten vastavuoroinen jakaminen. Yksilövertaistuki on suunnattu sinulle, mikäli sairastat migreeniä tai päänsärkysairautta tai olet sairastavan läheinen ja haluat jutella sairauteen liittyvistä asioista kahden kesken jonkun toisen samankaltaisessa elämäntilanteessa olevan kanssa. 

Migreeniyhdistyksen yksilövertaistoimintaa toteutetaan Toivo-sovelluksen kautta. Toivo-sovellus on sekä selaimessa että mobiilissa toimiva keskustelualusta, jossa näet sinne vapaaehtoisiksi keskustelun mahdollistajiksi liittyneiden vertaistukijoiden profiileja. Monet vertaistukijat ovat kertoneet itsestään lyhyesti, joten voit valita, kenen kanssa haluat keskustella. Voit keskustella saman henkilön kanssa useammin tai vaihtaa keskustelukumppania. 

Sovelluksessa voit joko kirjoittaa tai soittaa puheluita. Kaikki yhteydenpito tapahtuu sovelluksen sisällä, eikä sinun tarvitse antaa omia yhteystietojasi. Migreeniyhdistyksen vertaiskeskustelijoina toimivat koulutetut vapaaehtoiset, joilla itsellään on kokemusta migreenistä tai päänsärkysairauksista joko itsensä tai läheisensä kautta. 

Sovelluksessa on mukana myös muita järjestöjä, joten tukea voi hakea erilaisilla taustoilla.

Kaikki Toivo-sovelluksessa toimivat vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Huomioitavaa on, että vertaistuki on samantyyppisessä elämäntilanteessa olevien ihmisten keskustelua ja kokemusten vaihtoa, ei hoitotyötä tai terapiaa. Yksilöllistä hoitoa ja lääkitystä koskevissa asioissa tulee ensisijaisesti kääntyä hoitotahon puoleen

Sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää anonyymisti.

Kuinka pääsen keskustelemaan?

Tule mahdollistamaan kahdenkeskinen yksilövertaiskeskustelu! 

Mikäli haluaisit mahdollistaa kahdenkeskisen vertaistuellisen keskustelun toteutumisen, tutustu aiheeseen lisää nettisivujemme Tule vapaaehtoiseksi-osiosta(avautuu uuteen ikkunaan).