Sidosryhmäyhteistyö
Teemme vaikuttamis- ja viestintäyhteistyötä monipuolisesti eri sidosryhmien kanssa.
Migreeniyhdistys on jäsenenä SOSTE(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) Suomen sosiaali ja terveys ry:ssä, Kansalaisareena ry:ssä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun), Suomen Aivot ry:ssä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) sekä Suomen Kivuntutkimusyhdistyksessä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).
Kansainvälistä yhteistyötä teemme European Migraine and Headache Alliance EMHA(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)n kanssa, joka on eurooppalainen kattojärjestö päänsärkysairauksia edustaville yhdistyksille. Suomen Migreeniyhdistys oli yksi EMHAn perustajajäsenistä vuonna 2006.
Harvinaisia päänsärkysairauksia edustamme Harvinaiset ry:ssä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun), joka on valtakunnallinen harvinaistyötä tekevien sosiaali- ja terveysalan kattojärjestöjen yhteistyöverkosto. Verkosto edistää harvinaisia sairauksia sairastavien oikeuksia ja lisää tietoisuutta harvinaisista sairauksia. Harvinaiset ry koordinoi vuosittain helmikuun viimeisenä päivänä vietettävän Harvinaisten sairauksien päivän viestintää Suomessa ja järjestää Harvinaismessuja.
Migreeniyhdistys on mukana Fimean potilasneuvottelukunnan(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) kaudella 2024-2025. Neuvottelukunnassa on mukana 15 potilas- ja vammaisjärjestöä.
Lisäksi olemme mukana Kanta-järjestöpaneelin uusimmalla toimikaudella. Järjestöpaneeli on kehittämis- ja vaikuttamisryhmä, jonka tarkoituksena on tuottaa tietoa, kokemuksia ja näkökulmia Kanta-palveluiden kehittämisen tueksi. Järjestöpaneeli antaa mahdollisuuden vaikuttaa, antaa palautetta sekä ideoida yhdessä muiden jäsenten kanssa. Paneeli toimii myös informaatiokanavana ja jäsenet saavat ajankohtaisimman tiedon Kanta-palveluiden kehittämistyöstä. Migreeniyhdistyksen tavoite on tuoda oman jäsenistönsä tarpeita esille kehittämistyöhön sekä tiedottaa jäsenistöään ajankohtaisimmista Kanta-palveluiden muutoksista, jotka ovat oleellisia migreeniä tai päänsärkysairautta sairastaville.
Eduskunnan Kipu- ja migreeniryhmä
Edunvalvonnallista vaikuttamistyötä teemme erityisesti eduskunnan Kipu- ja migreeniryhmässä, joka perustettiin 8. syyskuuta 2020.
Ryhmän tarkoituksena on keskusteluiden ja asiantuntijakuulemisten myötä pohtia kuinka kipupotilaiden ja vaikeista kroonisista kivuista kärsivien ja migreeniä sairastavien asemaa ja tilannetta voidaan edistää. Tavoitteena on jakaa tietoa ja nostaa kroonisista sairauksista kärsivien ihmisten haastavat tilanteet julkiseen keskusteluun ja edelleen osaksi poliittista päätöksentekoa. Kipu ja migreeni -ryhmä laatii kannanottoja ja tekee yhteistyötä migreenin ja kipusairauksien kanssa elävien parhaaksi.
Ryhmän puheenjohtajana toimii kansanedustaja Inka Hopsu. Järjestöjäseninä ryhmässä on Suomen Migreeniyhdistyksen lisäksi Suomen Kipu ry(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun), Suomen Horton-yhdistys(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) sekä Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).
Yritysyhteistyö
Teemme yhteistyötä yritysten kanssa tukeaksemme kummankin osapuolen taloudellisia ja sosiaalisia tavoitteita. Olemme toteuttaneet yritysten kanssa mm. tietoisuuskampanjoita, yleisöluentoja ja julkaisuja. Moni yritys tarjoaa myös jäsenetuja(avautuu uuteen ikkunaan) yhdistyksen jäsenille. Yrityskumppanuus sovitaan aina tapauskohtaisesti ja se voi sisältää monenlaisia yhteistyön muotoja. Yritykset voivat toimia myös Migreeniyhdistyksen kannattajajäseninä. Lisätietoa kannattajajäsenyydestä saa Migreeniyhdistykseltä.
Jos yrityksesi haluaa tehdä kanssamme yhteistyötä, ota yhteyttä toimisto(a)migreeni.org.