Siirry sisältöön

Migreeniyhdistys keräsi kiitosta – 96 % tyytyväisiä yhdistyksen toimintaan

Kysyimme loka-marraskuussa 2022 migreeniä ja päänsärkysairauksia sairastavien näkemyksiä Migreeniyhdistyksen toiminnasta. Vuosittain toteutettavaan kohderyhmäkyselyyn vastasi 497 henkilöä, mikä on korkein vastausmäärä neljään vuoteen ja yli kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna.

Yhdistyksen toiminta sai jälleen kiitettävää palautetta

Yhdistys sai kyselyssä todella positiivista palautetta, sillä huikeat 96 % vastaajista oli tyytyväisiä yhdistyksen toimintaan. Vuonna 2021 luku oli 94 % ja sitä edellisenä vuonna 95 %, joten yleinen tyytyväisyys yhdistyksen toimintaan on pysynyt vahvana. Tämä kertoo meille ennen kaikkea sen, että yhdistystä on kehitetty oikeaan suuntaan.

Vastaajista 97 % oli sitä mieltä, että yhdistyksen arvot (ihmisläheisyys, tasavertaisuus, läpinäkyvyys) näkyvät toiminnassa erittäin tai melko hyvin. 98 % vastaajista voisi suositella yhdistystä eteenpäin muille, mikä on aivan mahtava tulos.

Migreeniyhdistyksen toiminnassa onnistuneeksi nähtiin etenkin tiedottaminen, migreenitietoisuuden lisääminen ja aktiivisuus sosiaalisessa mediassa. Yhdistys koetaan helposti lähestyttäväksi ja aktiiviseksi. Myös uutiskirjeiden säännöllisyydestä ja niihin nostetuista kiinnostavista aiheista kiiteltiin.

”Hyviä kampanjoita, keskusteluryhmiä eri somekanavissa, näkyvää toimintaa, auttavia henkilöitä töissä, joilta saa tukea.”

Toiveena lisää paikallistoimintaa ja asiantuntijatietoa

Yhdistykseltä toivottiin enemmän asiantuntijaluentoja, lisää etäkursseja ja -ryhmiä sekä aktiivisempaa paikallistoimintaa. Moni kaipasi juuri omalle paikkakunnalle vertaisryhmää, jossa pääsisi tapaamaan muita migreeniä sairastavia.

Yhdistyksen aktiiviset vapaaehtoiset mahdollistavat paikallisten vertaisryhmien olemassaolon. Tällä hetkellä vertaisryhmiä toimii usealla eri paikkakunnalla ja myös uusia ryhmiä ollaan perustamassa. Ajankohtaisin tieto paikallisista vertaisryhmistä löytyy täältä: Paikalliset vertaisryhmät migreeniä sairastaville. Mikäli omalla paikkakunnallasi ei ole vielä vertaisryhmää ja haluaisit mahdollistaa vertaistuellisen tapaamisen kasvokkain myös siellä, tutustu aiheeseen lisää nettisivujemme Tule vapaaehtoiseksi-osiosta.

Yhdistyksen viestinnässä haluttiin nähdä lisää faktatietoa lääkkeistä, tutkimuksista ja migreenin eri muodoista sekä vertaistarinoita erityisesti erilaisista elämäntilanteista. Sosiaaliseen mediaan kaivattiin lisää lyhyitä videoita ja Instagram-tarinoita.

Vertaistarinoita onkin tarkoitus lisätä sekä yhdistyksen verkkosivuille että sosiaalisen median kanaviin. Yhdistyksen ensi vuoden teema on työhyvinvointi, joten pyrimme tuomaan esiin migreeniä ja päänsärkysairauksia sairastavien kokemuksia erityisesti siihen liittyen. Jos haluat jakaa tarinasi, ole rohkeasti yhteydessä viestintäkoordinaattori Essi Roiskoon: essi.roisko@migreeni.org. Otamme jatkuvasti vastaan uusia vertaistarinoita.

Kyselyvastaajat kiittelivät yhdistystä sosiaalisen median aktiivisuudesta, mutta toisaalta moni toi esille myös Aura-lehden merkityksen. Suosituin toive Aura-lehteen liittyen oli, että lehti ilmestyisi useammin kuin kaksi kertaa vuodessa. Aura-lehti on yksi tärkeimmistä kanavistamme, mutta valitettavasti tämän hetkisillä pienillä työntekijäresursseilla lehteä ei ole mahdollista julkaista nykyistä useammin. Kehitämme kuitenkin lehden sisältöjä jatkuvasti ja pyrimme sitä kautta vastaamaan lukijoidemme toiveisiin.

Kiitos – teitä varten olemme olemassa

Iso kiitos sadoille kyselyyn vastaajille! Kohderyhmäkyselyn tulokset ovat meille erittäin tärkeitä, sillä haluamme rakentaa toimintaamme migreeniä ja päänsärkysairauksia sairastavien toiveiden mukaisesti. Olemme olemassa sairastavia varten, minkä takia pyrimme kuuntelemaan kohderyhmämme toiveita herkällä korvalla.

Jatkamme ilolla työtä migreeniä ja vaikeita päänsärkysairauksia sairastavien etujen edistämiseksi, jotta kukaan ei jäisi yksin!

Kyselyvastaajien kesken arvottuihin Migreeni-huppareiden voittajiin on oltu yhteydessä. Onnea voittajille!