fbpx

Suomen Migreeniyhdistys

Migreeni koskettaa joka viidettä suomalaista jossain elämänvaiheessa. Migreeni on aikuisiän yleisin neurologinen sairaus, joka vaikuttaa merkittävästi elämän eri osa-alueisiin, esimerkiksi työkykyyn ja sosiaalisiin suhteisiin. Migreeni on aliarvostettu ja alidiagnosoitu sairaus – tarvitaan lisää tietoa, jotta ymmärrys sairautta kohtaan lisääntyy.

Suomen Migreeniyhdistys on valtakunnallinen potilas- ja edunvalvontajärjestö, joka tukee ja ohjaa migreeniä ja muita vaikeita päänsärkysairauksia sairastavia ja tekee yhteistyötä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Yhdistys on tarkoitettu migreeniä, sarjoittaista päänsärkyä (Hortonin neuralgia, cluster headache), kolmoishermosärkyä (trigeminusneuralgia) sekä harvinaisia trigeminovaskulaarisia päänsärkyjä sairastaville, heidän omaisilleen sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Yhdistys on perustettu vuonna 1995. Yhdistyksen toimisto sijaitsee Helsingin Malmilla.

Migreeniyhdistys valvoo migreeniä ja muita vaikeita päänsärkysairauksia sairastavien etuja ja toimii asiantuntijana migreeniä ja muita vaikeita päänsärkyjä koskevissa asioissa. Yhdistys vaikuttaa päänsärkyjä koskevan tutkimuksen ja kuntoutuksen kehittymiseen yhteistyössä eri tahojen kanssa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Yhdistys lisää tietämystä päänsärkysairauksista sekä niitä sairastavien että muun väestön ja terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa.

Migreeniyhdistyksen toimintaan osallistuminen ei vaadi jäsenyyttä, mutta vain varsinaisella jäsenellä on oikeus äänestää sääntömääräisissä kokouksissa. Liity jäseneksi tästä.

Migreeniyhdistyksen strategia 2019–2021

Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin meitä kuunnellaan.

Liity jäseneksi