Siirry sisältöön

Ajovyn korvattavuushakemus parhaillaan käsittelyssä

Migreeniyhdistys on lähettänyt Hilaan lausunnon Ajovyn Kela-korvattavuuden puolesta.

Fremanezumabista (lääkevalmiste Ajovy) on saapunut hakemus Lääkkeiden hintalautakuntaan (Hila) kesäkuussa. Hila vahvistaa sairausvakuutuslain perusteella korvattavien lääkevalmisteiden, kliinisten ravintovalmisteiden ja perusvoiteiden korvattavuudet ja tukkuhinnat.

Migreeniyhdistys on jättänyt Hilaan lausunnon Ajovy-lääkevalmisteen korvattavuuden puolesta. Yhdistyksemme strategiassa korostetaan asemaamme migreeniä ja muita päänsärkysairauksia sairastavien edunvalvojana – tehtävänämme on olla osaltamme mahdollistamassa hyvää elämää migreenin kanssa eläville. Siksi potilasjärjestönä lausunnollamme on tärkeä merkitys korvattavuusasian käsittelyssä.

– Migreeniyhdistys on tehnyt kovasti töitä, jotta uusille biologisille lääkkeille saataisiin Kela-korvattavuus. Aiemmin tänä vuonna annoimme lausunnon ensimmäisenä markkinoille tulleesta valmisteesta ja korvattavuus meni läpi huhtikuussa. Ajamme voimakkaasti korvattavuuden saamista mahdollisimman nopeasti seuraavillekin valmisteille, sanoo Migreeniyhdistyksen toiminnanjohtaja Sirpa Hietaranta.

Korvattavuushakemuksen käsittely Hilassa on monivaiheinen prosessi. Hila tarkastaa saapuneen hakemuksen ja pyytää tarvittaessa siihen täydennystä. Käsittely aloitetaan täydennyksen saavuttua. Tarkastusvaiheen jälkeen hakemuksesta voidaan pyytää lausunto Kansaneläkelaitokselta ja hakemuksesta riippuen hintalautakunnan yhteydessä toimivalta asiantuntijaryhmältä. Hakemuksen käsittelyvaiheisiin voi tutustua tarkemmin täällä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Päätökset lääkkeiden korvattavuudesta tehdään Hilan kokouksissa kerran kuukaudessa. Kokouspäivät voi tarkistaa lautakunnan verkkosivuilta. Kokousratkaisut pyritään julkaisemaan kokouspäivänä lautakunnan verkkosivuilla(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Galcanezumabin (lääkevalmiste Emgalityn) Kela-korvattavuus ei ole vielä edennyt Hilan käsiteltäväksi, mutta valmiste on jo myynnissä apteekeissa. Tiedotamme lisää, kun asia etenee Hilaan.

Juttua päivitetty 28.8.: Migreeniyhdistys on jättänyt lausunnon Hilaan. Tiedotamme asiasta lisää, kun asia etenee.