Siirry sisältöön

Biologisten estolääkkeiden ABC migreenin hoidossa

Diakonia-ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijat Jonna Piltonen ja Jemina Riekkinen tekivät opinnäytetyönään oppaan migreeniä sairastaville.

Opinnäytetyön tarkoitus oli luoda helposti saatavilla oleva, selkeä ja helppolukuinen opas migreeniä sairastaville potilaille. Opas pitää sisällään tietoa biologisista lääkkeistä migreenin hoidossa ja auttaa lukijaa ymmärtämään Kelan lääkekorvauksia. Opinnäytetyön tavoite oli helpottaa migreenipotilaiden tiedonhakua biologisista lääkkeistä ja lisätä tietoisuutta niiden osuudesta migreenin hoidossa.

Opinnäytetyö tuotettiin kehittämispainotteisena eli toiminnallisena opinnäytetyönä yhteistyössä Suomen Migreeniyhdistys ry:n kanssa. Idea opinnäytetyöhön tuli työelämän tarpeesta. Tuotos on esillä Suomen Migreeniyhdistys ry:n tällä sivuilla, jossa se on kaikkien saatavilla.

Biologiset estolääkkeet migreenin hoidossa tarjoavat kroonista tai episodista migreeniä sairastaville mahdollisuuden elää parempaa elämää. Valitettavasti Kelan korvauksista huolimatta biologiset estolääkkeet eivät saavuta kaikkia korkeiden kustannusten vuoksi.

Katso opas PDF-muodossa alapuolella olevasta linkistä.

Lue lisää opinnäytetyöstä Theseuksen sivuilta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Teksti: Jonna Piltonen ja Jemina Riekkinen