Siirry sisältöön

Eduskuntaan perustettiin Kipu ja migreeni -ryhmä

Eduskunnan Kipu ja migreeni -ryhmä perustettiin 8. syyskuuta 2020.

Ryhmän tarkoituksena on keskusteluiden ja asiantuntijakuulemisten myötä pohtia, kuinka kipupotilaiden ja vaikeista kroonisista kivuista kärsivien ja migreeniä sairastavien asemaa ja tilannetta voidaan edistää. Tavoitteena on jakaa tietoa ja nostaa kroonisista sairauksista kärsivien ihmisten haastavat tilanteet julkiseen keskusteluun ja edelleen osaksi poliittista päätöksentekoa. Kipu ja migreeni -ryhmä laatii kannanottoja ja tekee yhteistyötä migreenin ja kipusairauksien kanssa elävien parhaaksi.

– Neurologisilla sairauksilla, kuten migreenillä, on merkittäviä vaikutuksia yksilön elämään sekä koko yhteiskuntaan ja kansantalouteen. Keskeinen keino kipupotilaiden aseman parantamiseksi on kipupotilaiden sujuvan hoitopolun varmistaminen sekä työelämän joustavuuden lisääminen, kansanedustaja Inka Hopsu sanoo.

Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Inka Hopsu (vihr.), ja varapuheenjohtajina toimivat kansanedustajat Paula Risikko (kok.) ja Juha Mäenpää (ps.). Ryhmän jäseniksi ja toiminnasta kiinnostuneiksi ovat ilmoittautuneet myös kansanedustajat Pihla Keto-Huovinen (kok.), Mirka Soinikoski (vihr.), Päivi Räsänen (kd.), Merja Kyllönen (vas.), Sari Sarkomaa (kok.), Mari-Leena Talvitie (kok.), Eeva-Johanna Eloranta (sd.) ja Eva Biaudet (r.).

Järjestöjä ryhmässä edustavat Suomen Migreeniyhdistys ry, Suomen Horton-yhdistys, Suomen Kipu ry ja Kipukapina ry.