Siirry sisältöön

Hyvää elämää

Toivon kaikille migreeniä sairastaville ja läheiselle voimia jokaiseen päivään. Että jokainen voi elää hyvää elämää migreenin kanssa, niin me käärimme hihat. Tästä vuodesta tulee hyvä, sillä meillä on suotuisat tuulet.

Migreeniyhdistyksen puheenjohtaja Marika Aro hymyilee. Kasvokuva.

Marika Aro
Migreeniyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

Kevät on tuloillaan ja valon määrä lisääntyy päivä päivältä. Luonto tarjoaa omaa lääkettään jokaisena neljänä vuoden aikana, joista jokainen migreeniä sairastava voi löytää oman voimavaransa ja helpotuksensa. Toki myös kipupisteensä. Kun tunnistamme itsellemme sopivan sään ja vuodenajan, voimme valita luonnon tarjoamasta voimapaletista parhaat tukea tuovat keinot elää mahdollisimman hyvää elämää migreenin kanssa. Vuosi 2019 on jo hyvässä vauhdissa ja Migreeniyhdistyksessäkin puhaltavat uudet toiminnalliset tuulet.

Ilolla katson Migreeniyhdistyksen menneeseen vuoteen 2018 ja se antaa minulle Migreeniyhdistyksen puheenjohtajana monta kiitoksen aihetta. Vuosi 2018 oli yhdistykselle erityisesti isojen muutosten ja voimakkaan kasvun vuosi. Yhdistyksen näkyvyys sosiaalisen median kanavissa lisääntyi merkittävästi ja siten myös kiinnostus yhdistystä kohtaan kasvoi näkyvyyden lisääntyessä. Toimitilat muutettiin Malmille, sidosryhmätyö vahvistui entisestään ja vuosi huipentui päärahoittajan STEA:n merkitykselliseen uutiseen, että vuonna 2019 saamme Migreeniyhdistykseen palkattua lisäresurssia toiminnan kehittämiseen ja edelleen vahvistamiseen mm. vapaaehtoistoiminnan hanketyön kautta.

Vuonna 2018 strategiatyö saatiin hienosti maaliin kentän ääntä kuunnellen. Oleellista on, että strategia koetaan omaksi, ja että se sulautuu osaksi arkea ja muuttuu teoiksi. Me hengitämme sitä yhdessä. Strategia ohjaa koko yhdistyksen työtä, jossa missio: ”hyvää elämää migreenin kanssa eläville” antaa lupauksen siitä, että yhdistys toimii migreeniä sairastavien ja heidän läheistensä kanssakulkijana.

Ollaksemme eteenpäin rohkeasti katsova ja pyrkivä yhdistys tarvitsemme taustalle vahvaa näkemystä, osaamista, resursseja sekä systemaattista työtä. Valmistuneessa strategiassa Migreeniyhdistys nähdään elinvoimaisena, vakaana ja ketteränä kansalaisjärjestönä, jolla on vahva jäsenistö ja aktiivista vapaaehtoistoimintaa. Järjestöjen vahvuus syntyy sekä ammattilaisten että vapaaehtoisten saumattomasta yhteistyöstä. Näin on myös meillä Migreeniyhdistyksessä. Olen valtavan innoissani siitä, että saamme joukkoomme uusia työntekijöitä, jotka omalla osaamisellaan ja työpanoksellaan voivat tukea jo olemassa olevaa valtakunnallista vapaaehtois- ja vertaistoimintaa sekä kehittää uudenlaisia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia. Myös uusi viestinnän resurssi auttaa vahvistamaan Migreeniyhdistyksen tärkeää tehtävää luotettavan tiedon ja tuen tarjoajana, kohderyhmän edunvalvonnan sekä tunnettuuden vahvistamisessa.

Emme ole yksin. Meitä migreeniä sairastavia on valtava joukko ja kun liitämme siihen mukaan läheisemme, on joukkomme suuren miljoonakaupungin kokoinen. Migreeniyhdistyksen yksi tärkeä toiminnan painopiste seuraavalle kolmivuotiskaudelle on migreeniä sairastavien ja heidän läheistensä tukeminen. Tämän tavoitteen eteen teemme yhdessä töitä Migreeniyhdistyksen henkilökunnan, hallituksen, vapaaehtoisten ja sidosryhmiemme kanssa rohkealla asenteella, ilolla ja innostuksella. Toivon kaikille migreeniä sairastaville ja läheiselle voimia jokaiseen päivään. Että jokainen voi elää hyvää elämää migreenin kanssa, niin me käärimme hihat. Tästä vuodesta tulee hyvä, sillä meillä on suotuisat tuulet.