Siirry sisältöön

Kiitollisin mielin uutta ammattia kohti!

Haaveeni tulevana kuntoutuksen ohjaajana on olla osana niitä ratkaisuja, joilla pystyttäisiin edistämään migreeniä ja muita päänsärkyjä sairastavien työ- ja toimintakykyä. Toivonkin, että näissä yhteyksissä tapaamme vielä tulevaisuudessa Migreeniyhdistyksen kanssa.

Minna Sinervo

Olen Minna, 37-vuotias aikuisopiskelija Tampereelta  ja suoritin opintoihini liittyvän harjoittelun Migreeniyhdistyksessä. Opiskelen Jyväskylän ammattikorkeakoulussa kuntoutuksen ohjaajaksi toista vuotta. Kuntoutuksen ohjaajan ammattiosaamista ovat kuntoutuksen palvelujärjestelmien asiantuntijuus, kuntoutustarpeiden arviointi ja suunnittelu sekä ohjaustaidot ja toimiminen moniammatillisessa tiimissä.

Lähdin seuraamaan unelmaani työskennellä ihmisten auttamiseksi, ja tähän mennessä kerryttämäni oppi on ollut juuri sitä mitä kaipasin. Kun on sydämen palo nippelitiedon keräämiseen ja ratkaisujen keksimiseen haasteiden keskellä, rakentuu uusi ammatti hyvää vauhtia.

Aloitin harjoittelun Migreeniyhdistyksessä kuntoutuskoordinaattori Sari Viitasaaren työparina. Pääsin tutustumaan Migreeniyhdistyksen toimintaan, erityisesti ohjaus- ja neuvontatyöhön. Suurimpana projektina päivitimme palveluoppaan migreeniä sairastaville, josta sain valtavasti ajankohtaista tietoa työsalkkuuni. Oppaassa onkin hyvin pitkälti niitä asioita, jotka kuuluvat tulevaan toimenkuvaani. Erityisen hyvältä tuntuu ajatus siitä, että jollekin voi löytyä arvokasta tietoa ja eteenpäin vieviä ratkaisuja tuottamamme materiaalin avulla.

Olen myös tutustunut yhdistyksen edunvalvontatyöhön, Migreeni-chattiin sekä keskusteluryhmän suunnitteluun. Tunnen, että ohjaustaitoni ovat myös kehittyneet seuratessani Sarin lempeää tapaa työskennellä ihmisten kanssa.

Harjoittelussa aika on mennyt siivillä ja tuntuukin haikealta lähteä kohti uusia tuulia kohti. Tiiviissä työyhteisössä osaamista jaetaan avoimesti ja kaveria autetaan. Olen ollut onnekas saadessani työskennellä moniosaajien kanssa sekä siinä, että minun ammattitaitooni on luotettu töitä tehdessä.

Työskentely Migreeniyhdistyksessä on antanut paljon näkökulmia järjestön mahdollisuuksista vaikuttaa kuntoutuksen toimintaympäristöissä. Haaveeni tulevana kuntoutuksen ohjaajana on olla osana niitä ratkaisuja, joilla pystyttäisiin edistämään migreeniä ja muita päänsärkyjä sairastavien työ- ja toimintakykyä. Toivonkin, että näissä yhteyksissä tapaamme vielä tulevaisuudessa Migreeniyhdistyksen kanssa.

Kiitos ihanalle työyhteisölle, vapaaehtoisille, jäsenille sekä muille seuraajille mieleenpainuvista ja kokemusrikkaista kuukausista!

Aurinkoisin terveisin Minna