Siirry sisältöön

Kiitos vuosi 2022

Migreeniyhdistyksessä vuosi 2022 on vietetty mielenterveyden teeman parissa. Teema on valtava, mutta olen ylpeä siitä, miten monipuolisesti olemme onnistuneet käsittelemään sitä vuoden aikana. Olemme tuoneet esille migreenin ja mielenterveyden yhteyttä, migreenin eristävyyttä, migreeniin liittyvää vähättelyä sekä sairauden aiheuttamia syyllisyyden tunteita.

Lyhythiuksinen nainen katsoo hymyillen suoraan kameraan.

Essi Roisko
viestintäkoordinaattori

On se aika vuodesta, kun ei ole ihan varma mikä päivä on kyseessä. Joulu on ohi, mutta uusi vuosi ei ole vielä alkanut ja koko maailma tuntuu olevan jonkinlaisessa pysähtyneessä välitilassa. On aika huokaista, ottaa hiljaisuus lämpimästi vastaan ja kurkistaa menneeseen. Mitä vuosi 2022 piti sisällään? Oliko tänäkin vuonna muka tammikuu ja mitä silloin tapahtui?

Mennyttä vuotta on ihana reflektoida. Välipäivien aikana selaan kalenterimerkintöjä ja puhelimeni kuvia, joiden avulla palautan mieleeni kuukausien tapahtumat. En enää tee uuden vuoden lupauksia (ennen nekin olivat tärkeä osa uuteen vuoteen valmistautumista), mutta käyn vähintään mielessäni läpi mitä kaikkea saavutin, mistä luovuin, mistä olen kiitollinen ja mitä toivon tulevalta vuodelta.

Migreeniyhdistyksessä vuosi 2022 on vietetty mielenterveyden teeman parissa. Teema on valtava, mutta olen ylpeä siitä, miten monipuolisesti olemme onnistuneet käsittelemään sitä vuoden aikana. Olemme tuoneet esille migreenin ja mielenterveyden yhteyttä, migreenin eristävyyttä, migreeniin liittyvää vähättelyä sekä sairauden aiheuttamia syyllisyyden tunteita. Aiheista on kerrottu Aura-lehdessä, sosiaalisen median sisällöissä, Instagram-liveissä, asiantuntijaluennoilla ja vertaistapaamisissa.

On ollut mahtavaa nähdä, miten avoimesti migreeniä sairastavat ovat osallistuneet keskusteluihin jakamalla omia kokemuksiaan. Emme olisi voineet lisätä tietoisuutta aiheesta yhtä laajasti ilman aktiivisia seuraajiamme. Kiitos teille! Somejulkaisuiden tykkääminen, jakaminen tai kommentoiminen voi tuntua pieneltä asialta, mutta toisinaan sillä on valtava merkitys.

Vuoden huippuhetkiä on ollut #migreenimielessä-kampanjan tekeminen, jossa toimme esille migreenin vaikutuksia mielen hyvinvointiin. Kun haimme kampanjaan vapaaehtoisia malleja jäsentemme joukosta, hakijoiden määrä yllätti meidät kaikki. Odotimme muutamaa hakemusta, mutta sen sijaan saimme lähes 100 viestiä! Moni perusteli kiinnostustaan omakohtaisilla kokemuksilla, mikä vain vahvisti tunnetta siitä, että olemme jonkin tärkeän äärellä.

Ensi vuonna toimintamme keskiössä on työhyvinvointi. Olemme vuosien aikana puhuneet paljon migreenin vaikutuksista työelämään ja työssä jaksamiseen, mutta aiheesta löytyy vielä sanottavaa. Työelämä muuttuu jatkuvasti ja pärjäämisen paineet tuntuvat vain kovenevan, joten haluamme ennen kaikkea tukea migreeniä sairastavien jaksamista. Kuten sanonta kuuluu – happinaamari täytyy laittaa ensin itselle ennen kuin voi auttaa muita.

Mielenterveyden teemat kulkevat siis vahvasti jatkossakin mukana yhdistyksen toiminnassa. Jatkamme ensi vuonna myös tuttuun tapaan migreenitietoisuuden lisäämistä ja vertaistapaamisten sekä yleisöluentojen järjestämistä. Lisäksi ensi vuonna julkaistaan useampi projekti, joita olemme työstäneet jo pitkään ja joista olemme todella innoissamme. Ensimmäisen niistä pääsette näkemään jo helmi-maaliskuussa, kun julkaisemme uudistetut verkkosivumme.

Kiitos tästä vuodesta jäsenillemme, yhteistyökumppaneillemme, vapaaehtoisillemme, someseuraajillemme ja ihanille työkavereilleni! Vuosi 2023, nähdään muutaman päivän päästä. Olen valmis siihen mitä mukanasi tuotkaan.