Siirry sisältöön

Klotriptyl ja Limbitrol-valmisteiden tuotannot lopetetaan

Migreenin estolääkkeinä käytettyjen yhdistelmävalmisteiden Klotriptylin sekä Limbitrolin tuotannot lopetetaan. Vaikuttavat aineet molemmissa valmisteissa ovat amitriptyliini ja klooridiatsepoksidi.

Klotriptyl -valmisteen myyntiluvan haltijan Orion Corporation kertoo, että valmisteen tuotanto joudutaan lopettamaan tuotannollistaloudellisista syistä. Klotriptyl-valmisteen on arvioitu riittävän vuoden 2023 loppuun saakka.

Orion Corpration suosittelee potilaita olemaan hyvissä ajoin yhteydessä hoitavaan tahoon lääkityksen jatkosuunnitelman osalta. Suoraan korvaavaa valmistetta ei ole suunnitteilla Klotriptylin tilalle. Orion Corprationin mukaan Klotriptyl mite -valmisteen valmistusta pystytään kuitenkin jatkamaan. Vaikuttavat aineet ovat molemmissa samat, mutta pitoisuudet eroavat jonkin verran.

Viatris Oy ilmoitti myös Limbitrol-valmisteen poistumisesta pienen menekin vuoksi. Limbitrolin poistumisen varmisti Klotriptyl mite -valmisteen säilyminen. Limbitrolin poistumisen aikataulu ei ole selvillä, mutta sen saatavuushäiriöt ovat jatkuneet maaliskuusta asti.