Siirry sisältöön

Migreeniyhdistyksen toimintaan ollaan edelleen tyytyväisiä – 98 % suosittelisi yhdistystä eteenpäin

Migreeniyhdistyksen vuoden 2022 teemana on migreeni ja mielenterveys. Teema on valittu syksyllä 2021 toteutetun strategiakyselyn vastauksien perusteella.

Vastaajista 94,9 %  oli tyytyväisiä yhdistyksen toimintaan. Vuonna 2020 luku oli 95,9 %, joten tulos pysyi erittäin hyvänä jo toista vuotta. Vastaajista 96,1 % oli sitä mieltä, että yhdistyksen arvot, ihmisläheisyys, tasavertaisuus ja läpinäkyvyys, näkymät toiminnassa erittäin tai melko hyvin.

Yhdistyksen koettiin onnistuneen erityisesti tiedottamisessa, aktiivisuudessa sosiaalisessa mediassa ja vertaistukitoiminnassa. ”Aktiivinen yhdistys, joka informoi asioista, josta voi myös kysyä. Jäsenmaksu on kohtuullinen, lehdet sisältörikkaita. Migreeni kävelyllä olen ollut kahdesti, ne ovat antoisia. Kohtalotovereilta saa tukea ja omakohtaista tietoa ja neuvoja. VT-ryhmässä on aktiivinen ja rento meininki, paljon keskustelua”, perusteltiin vastauksissa. Kiitosta saatiin myös yhdistyksen järjestämistä tapahtumista ja kursseista, uuden tutkimustiedon jakamisesta ja neuvonnasta.

Vastanneista 80,7 % kokee Migreeniyhdistyksen tarjoaman vertaistuen erittäin tai melko tärkeäksi. Vertaistoimintaan osallistuneet kokivat saaneensa toiminnasta tietoa, tukea, ymmärrystä ja lohtua. Osallistuminen on vahvistanut tunnetta, ettei sairauden kanssa ole yksin ja lisännyt yhteenkuuluvuuden tunnetta. ”Myötätuntoa ja tiedon, etten ole sairauden kanssa yksin. Myös sen myöntäminen, että sairastan, on ollut tärkeää ja tähän vertaistoiminta on auttanut. Keskusteluryhmä toimi muutenkin hyvin, oli myös hauskoja juttuja. Virkisti.”

Tulevaisuudessa yhdistykseltä toivottiin ensisijaisesti vahvempaa edunvalvontaa työelämään, hoitojen tasa-arvoisuuteen ja kuntoutukseen liittyen. Lisäksi toivottiin lisää näkyvyyttä mediassa ja monipuolisempaa tiedottamista migreenin moninaisuudesta. Tapahtumien osalta toivottiin paljon verkossa tapahtuvia tilaisuuksia: webinaareja, etäluentoja ja livelähetyksiä sosiaalisessa mediassa. Myös vertaistukiryhmän tapaamisia toivottiin verkkoon.

Kiitos kyselyyn vastaajille! Jatkamme ilolla työtä migreeniä ja vaikeita päänsärkysairauksia sairastavien etujen edistämiseksi, jotta kukaan ei jäisi yksin!