Siirry sisältöön

Migard-lääkkeen korvattavuus palautuu 1.6.

Frovatriptaanivalmisteiden korvattavuudet palautuvat. Korvattavuuksien puuttumisen taustalla olivat frovatriptaanivalmisteiden saatavuushäiriöt.

Erityisesti hormonaalisen migreenin hoidossa käytettävän Migard-​lääkkeen Kela-​korvattavuus oli toistaiseksi tauolla, mutta korvattavuus palautuu 1.6.2023 lähtien. Migardin vaikuttava aine on frovatriptaani.

Viimeisen vuoden aikana olleiden pitkien saatavuuskatkosten seurauksena frovatriptaanivalmisteet joutuivat lääkkeiden viitehintajärjestelmän siirtymäkaudelle, minkä seurauksena niiltä lähti korvattavuus 31.3.2023. Toinen Suomessa myytävä frovatriptaanivalmiste on Frovaptan, jonka korvattavuus on palautunut 1.5.2023 alkaen.

Lääkkeiden viitehintajärjestelmässä(siirryt toiseen palveluun) valmisteet ryhmitellään ja jokaiselle viitehintaryhmälle määritetään viitehinta. Viitehintaryhmän muodostumisen edellytyksenä on, että keskenään vaihtokelpoisten valmisteiden ryhmässä on vähintään kaksi kaupan olevaa korvattavaa lääkevalmistetta.

Migardin myyntiluvanhaltija Berlin-​​Chemie/A. Menarini Suomi Oy tiedotti saaneensa Hilasta (Lääkkeiden hintalautakunnasta) tiedon, että korvaus palaa entiselleen 1.6.2023.