Siirry sisältöön

Migreeniviikko 2021

Migreeniviikko on vuosittainen tietoisuuskampanja, jota vietetään tänä vuonna 6.-12.9. Viikon teemana on lapset ja nuoret.

Yhä useampi lapsi ja nuori sairastaa migreeniä. Migreeni on yleistynyt lapsilla ja nuorilla voimakkaasti viime vuosikymmenten aikana mm. ruutuajan ja stressitekijöiden lisääntymisen myötä. Myös asiantuntijoiden ja vanhempien osaaminen migreenin tunnistamisessa vaikuttaa kasvaneisiin lukuihin.

Lisääntyneestä tietoisuudesta huolimatta migreeni on yhä alidiagnosoitu myös lasten ja nuorten keskuudessa, minkä takia tuomme asiaa vahvasti esille Migreeniviikon aikana. Viikon aikana jaetaan tietoa migreenin vaikutuksista lasten ja nuorten elämän eri osa-alueisiin yhdistyksen sosiaalisen median tileillä.

Tervetuloa seuraamaan keskustelua ja osallistumaan viikon tapahtumiin! Viikon aikana käytetään hashtagia #migreeniviikko

Viikon ohjelma

Tiistai 7.9. klo 18-19:30 Lastenneurologi Mikael Raision luento lasten ja nuorten migreenistä

Luennolla käydään läpi lasten ja nuorten migreenin syitä ja hoitoa. Aikaa on myös yleisön kysymyksille.

Luento toteutetaan Zoomin välityksellä ja se lähetetään samanaikaisesti myös Facebookiin. Osallistujien kamerat ja mikit eivät ole päällä tilaisuuden ajan, mutta keskustelua voi käydä chatin ja Q&A-toiminnon välityksellä.

Liity luennolle tämän linkin kautta: https://zoom.us/j/98057996547(siirryt toiseen palveluun). Luennolle pääsee liittymään tapahtumapäivänä 7.9. klo 17:55 alkaen.

Torstai 9.9. klo 17-18:30  Vanhempana mukana lapsen migreeniarjessa – ohjattu keskustelu

Oletko migreeniä sairastavan lapsen tai nuoren vanhempi? Tahtoisitko keskustella muiden vanhempien kanssa arjen pyörittämisestä ja kokemuksista?

Migreeni vaikuttaa koko perheen elämään, vaikka vain yksi sitä sairastaisi. Yksin ei pohdintojen kanssa kannata jäädä, joten tule mukaan keskustelemaan aiheesta muiden vanhempien kanssa. Mukana keskusteluissa yhdistyksen kuntoutuskoordinaattori Sari Viitasaari.

Keskustelu toteutetaan chat-muodossa Tukinetissä. Pääset liittymään chattiin tästä: Ohjattu keskustelu vanhemmille(siirryt toiseen palveluun)

Perjantai 10.9. Migreeni-villasukkien julkaisu

Migreeniviikon kunniaksi julkaisemme Migreeniyhdistyksen oman villasukkaohjeen! Tutustu ohjeeseen täällä: Neulo omat Migreeni-villasukat

Lauantai 11.9. Vapaaehtoisen päivä Instagramissa

Vapaaehtoisemme Minna päivittää päivän aikana yhdistyksen Instagram-tarinoita. Minnan perheessä Minna ja hänen poikansa sairastavat migreeniä.

Su 12.9. Euroopan Migreenipäivä

Ota osaa Euroopan Migreenipäivään lähtemällä Migreenikävelylle! Migreenikävelyllä voi käydä yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Tarkoituksena on rentoutua, virkistäytyä ja halutessaan vaihtaa ajatuksia migreenin kanssa elämisestä.

Helsingissä järjestetään yhteislähtö Migreenikävelylle säävarauksella klo 12. Kokoontuminen ennen kävelylle lähtemistä klo 11:50 Musiikkitalon Terassin kulmalla (Kansalaistori 2 G). Kävelyllä mukana yhdistyksen hanketyöntekijä Sari Dvoracek.

Yhteiskävelyllä edetään rauhallisesti helppokulkuisessa maastossa. Turvavälit huomioidaan kävelyn aikana. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Lisätietoja saa Sarilta: puh. 0504774813 tai sari.dvoracek@migreeni.org