Siirry sisältöön

Migreeniviikko 2022

Migreeniviikko on vuosittainen teemaviikko, joka vietetään tänä vuonna 12.–18.9. Viikon teema on Migreeniyhdistyksen koko vuoden teema, migreeni ja mielenterveys.

Migreeni on neurologinen sairaus, jonka sairastaminen on usein henkisesti raskasta. Tutkimustiedon mukaan migreenin rinnalla kulkee usein jokin mielenterveydellinen oire.

Mielenterveyden haasteisiin, samoin kuin migreeniin, liittyy yhä paljon vääriä käsityksiä, ennakkoasenteita ja vähättelyä. Haluamme osaltamme purkaa stigmaa lisäämällä tietoisuutta migreenin sairastamiseen liittyvistä mielenterveydellisistä haasteita ja niiden vaikutuksesta sairastavan jaksamiseen sekä migreenin hoitoon.

Viikolla julkaistaan Migreeni mielessä-tietoisuuskampanja, jonka malleina toimivat Migreeniyhdistyksen rohkeat jäsenet. Kampanjaa ovat tukeneet Teva Finland Oy ja Oy H. Lundbeck Ab.

Viikon aikana käytetyt hashtagit ovat #migreeniviikko #migreenimielessä #migreeni

Osallistu Migreeniviikkoon!

Tule mukaan edistämään migreenitietoisuutta. Tapoja olla mukana on monia:

Viikon ohjelma

Maanantai 12.9. Euroopan migreenipäivä

Avoin yleisöluento migreenistä ja mielenterveydestä klo 18-19:30. Puhujina neurologi Hanna Harno ja psykologi Esko Silén. Tilaisuus järjestetään Oodin Maijansalissa ja sitä voi seurata myös livelähetyksen välityksellä. Lisätiedot: Migreeni ja mielenterveys-luento

Tilaisuutta tukee Novartis Finland Oy.

Tiistai 13.9.

Vertaistuellinen Migreeni-chat klo 17-18:30 Tukinetissä. Aiheena migreeni ja mielenterveys. Mukana juttelemassa Migreeniyhdistyksen työntekijä. Pääset chattiin tästä: Migreeni ja mielenterveys-chat(siirryt toiseen palveluun)

Keskiviikko 14.9.

Instagram-live klo 18–19 Migreeniyhdistyksen Instagram-tilillä. Migreeniä sairastava Kirsi ja Migreeniyhdistyksen viestintäkoordinaattori Essi juttelevat migreenin vaikutuksista mielenterveyteen. Kirsillä on omakohtaista kokemusta siitä, miten migreeni vaikuttaa toimintakykyyn ja sitä kautta mielen hyvinvointiin.  Kirsin kanssa puhutaan migreenin kokonaisvaltaisuudesta, jaksamisen ja mielenterveyden haasteista ja siitä, miten niihin voi ja kannattaa hakea apua.

Torstai 15.9.

Kysy Sarilta! Migreeniyhdistyksen kuntoutuskoordinaattori Sari avaa kysymysboksin yhdistyksen Instagram-tilille, jonne voi kirjoittaa anonyymeja kysymyksiä migreenin kanssa elämiseen liittyen. Sari vastaa kysymyksiin perjantaina.

Perjantai 16.9.

Perjantai on valtakunnallinen Migreenikävely-päivä! Migreenikävelyllä voi käydä yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Migreenikävely on myös helppo tapa järjestää vertaisryhmätapaaminen. Tarkoituksena on rentoutua, virkistäytyä ja halutessaan vaihtaa ajatuksia migreenin kanssa elämisestä.

Näin pääset mukaan Migreenikävelyyn:

Helsingissä järjestetään yhteislähtö Migreenikävelylle 16.9. klo 17.00 Töölönlahden ympäri. Kävely järjestetään säävarauksella. Kokoontuminen ennen kävelylle lähtöä klo 16.50 Musiikkitalon Terassin kulmalla, osoitteessa Kansalaistori 2G, 00100 Helsinki. Kävelyä ohjaa Migreeniyhdistyksen vapaaehtoinen Sari Dvoracek.

Kävelylle ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Mikäli sinulla on kysyttävää kävelystä, voit olla yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Voutilaiseen: p. 050 380 0866 tai jenni.voutilainen(at)migreeni.org