Siirry sisältöön

Niin kovin tärkeän asian äärellä

Suvi Ala-Venna hymyilee. Kasvokuva.

Suvi Ala-Venna

Heippa, täällä kirjoittelee Suvi Ala-Venna! Voi kuinka iloinen olinkaan saadessani kuulla, että tulin valituksi Suomen Migreeniyhdistyksen hankekoordinaattoriksi Mukana miggearjessa -hankkeeseen. Olen työskennellyt vasta muutamia päiviä, mutta olen kovasti ylpeä siitä, mitä olemme saaneet jo luotua – Mukana miggearjessa -hankkeen mission:

Vapaaehtois- ja vertaistukityön kehittäminen, ettei kukaan migreeniä ja muuta päänsärkysairautta sairastava jäisi yksin.

Eikö ole upea? Missio, jonka eteen myös minä haluan antaa oman panokseni suurella sydämellä!

Ja näinhän se on, että suurimmat asiat syntyvät pienistä oivalluksista. Ja mitä toiminta olisikaan ilman unelmia? Ilman tulevaisuuden haaveita, ilman missiota? Näin toteaa myös Lari Karreinen kumppaneineen (Karreinen L. ym. 2017. 10 askelta parempaan vapaaehtoistoimintaan):

”Yksityiskohtiin huomioita kiinnittävä yhdistys on aina rinnan mitan edellä muita.”

Näillä ajatuksilla ja energioilla varustettuna hyppään hankkeen pyörteisiin intoa puhkuen!

Jospa sitten muutama sana minusta ja siitä, miksi hain hankekoordinaattorin paikkaa. Juureni juontavat Pohjanmaalta, mutta pääkaupunkiseudulle purjehdin töiden saattelemana. Olen koulutukseltani terveystieteiden maisteri ja kiinnostukseni kohdistuu vahvasti ihmisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, sen edistämiseen sekä sitä edistävien toimintatapojen kehittämiseen. Minulle yhdistyksessä työskentely tuo kokemuksen siitä, että voin todella auttaa ja olla osa jotain suurempaa. Voin kantaa oman korteni kekoon tärkeän asian puolesta ja tehdä työtä, jolla on suuri merkitys.

Olen työskennellyt edelliset vuodet yhdistystoiminnassa ja koen, että yhdistys toimii kohderyhmän vankkana äänenä. Minulle yhdistyksen arvot ovat erittäin tärkeät ja näihin pohjaan myös oman työskentelyotteeni – ihmisläheisyyteen, tasavertaisuuteen ja läpinäkyvyyteen.

Olen vasta matkani alkutaipaleella ja minulla on paljon opittavaa. Mutta onneksi omaan kysyvän suun ja eteenpäin pyrkivän asenteen, joten jos johonkin asiaan en heti osaa antaa vastausta, sen pikimmiten selvitän.  Sen vuoksi kuulen myös mielelläni teidän ajatuksianne, ideoitanne ja toiveitanne hankkeeseen liittyen, sekä palautetta toiminnastani, jotta voin kehittyä hyväksi hankekoordinaattoriksi vapaaehtois- ja vertaistukitoimijoita sekä yhdistystä varten.

Yhdistyksessä työtä voi ja saa tehdä omalla persoonalla, mikä ilahduttaa minua kovasti. Olen itse hyvin herkkä, mutta se auttaa minua myös kuulemaan herkästi. Hankekoordinaattorina haluan olla vapaaehtois- ja vertaistukitoimijoiden työpari, tehdä työtä yhdessä. Lyömällä viisaat päämme yhteen, meillä on mahdollisuus vaikuttaa, auttaa ja tukea sekä luoda toimintaa, josta moni saa voimaa ja toivoa eteenpäin. Siispä kääritään hihat yhteistuumin yhteisen mission saavuttamiseksi!

Lisäksi haluan jo tässä vaiheessa kiittää ja kumartaa jokaista vapaaehtois- ja vertaistukitoimijaa, sillä ilman teitä tämä ei olisi mahdollista. Teette uskomattoman hienoa työtä ja on ilo saada olla osa sitä. Siispä kääritään hihat myös sellaisen toiminnan rakentamisesti, jossa jokainen vapaaehtois- ja vertaistukitoimija voisi työskennellä itselleen tärkeiden asioiden äärellä, itselle sopivalla tavalla ja ajalla. Tietysti toiminnan lisäksi yhdessä tekeminen moninkertaistaa ilot ja jakaa surut.

Valoa ja iloa päiviisi!