Siirry sisältöön

Pitkittyneen migreenikohtauksen päivystyksellinen katkaisu

Terveydenhuollon päivystyksen ruuhkista on uutisoitu pitkin syksyä. Uutiset ovat saaneet migreeniä sairastavat huolestumaan päivystysavun saamisesta pitkittyneen migreenikohtauksen katkaisuun.

Migreeni on vakavasti otettava neurologinen sairaus, joka tarvitsee oikea-aikaista tukea ja hoitoa. Pitkittyneen migreenikohtauksen katkaiseminen on ensiarvoisen tärkeää. Hoito on yleensä laskimoon annettava tiputushoito.

Useiden tuntien odottaminen päivystyksessä ja epävarmuus avun saamisesta on äärimmäisen raskasta migreenikohtauksen aikana. Kartoitimme potilaiden pyynnöstä mahdollisuuksia saada apua vaikean migreenikohtauksen katkaisuun yksityisen terveydenhuollon puolelta. Yksityisellä puolella käyminen on taloudellisesti kalliimpaa eikä siten kaikille mahdollista, mutta jos oma tilanne on haastava, apua voi joissain tapauksissa saada nopeammin.

Asiaa selvitettiin monelta yksityiseltä lääkäriasemalta. Suurimmassa osassa tiputushoitoa ei ollut saatavilla päivystyksellisesti ja joissain tapauksissa jäi myös epäselväksi, voisiko tiputukseen päästä lääkärin vastaanoton kautta.

Yksityisen puolen tiputushoito päivystyksessä:

Tiputus vastaanoton kautta tai muu migreenikohtauksen katkaisu:

Tiedotetta päivitetään sitä mukaan, kun asiasta saadaan lisää tietoa. Olethan meihin yhteydessä, mikäli tiedät asiasta enemmän: sari.viitasaari@migreeni.org.