Siirry sisältöön

Suuri kiitos vertaistuen päivänä

Jos mietit tilanteita, joissa olet ollut vertaistuen äärellä, minkälaisia kohtaamisia sinulla tulee mieleen? Mikä merkitys kohtaamisilla on ollut omaan oloosi tai senhetkiseen tilanteeseesi? Minkälaista vertaistukea kaipaat ja mitä kertoisit juuri nyt vertaistukijallesi?

Migreeniyhdisyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Essi Pakarinen istuu sohvalla ja hymyilee. Takana korkea vihreä huonekasvi.

Essi Pakarinen

Migreeniyhdistyksen vertais- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina saan viikoittain olla todistamassa aitoja vertaiskohtaamisia. Kohtaamisia, joissa tuetaan ja tullaan kuulluksi. Kohtaamisia, joissa hälvennetään yksinjäämisen tunteita ja joista ammennetaan voimaa tulevaan. Sanoitetaan kokemuksia ja vaihdetaan kokemusten synnyttämää tietoa. Annetaan tilaa itkulle ja naurulle. Ymmärretään ja tullaan ymmärretyksi. Kohtaamisia, joissa voi olla juuri niin kuin kyseisissä hetkissä on tarve olla.

Tänään 15.10. vietetään vertaistuen päivää ja siksi haluan lausua erityisen isot kiitokset Migreeniyhdistyksen vertaistukijoille. Ilman teitä nämä arvokkaat vertaiskohtaamiset eivät voisi toteutua!

Migreeniyhdistyksen kautta migreeniä ja vaikeita päänsärkysairauksia sairastavat voivat löytää vertaistuen pariin. Monipuolisia toimintamuotoja kehitetään ja toimintaa laajennetaan parhaillaan, ettei kukaan jäisi yksin sairauden kanssa, vaan löytäisi itselleen ominaiset tavat osallistua. Vertaiskohtaamisia on tarjolla mm. eri puolilla Suomea kokoontuvissa vertaisryhmissä sekä Vertsi-, eli yksilövertaistoiminnassa. Vertaistukea löytyy myös verkossa Migreeniyhdistyksen Facebook-keskusteluryhmistä, Tukinetin Migreeni-chateista ja videoyhteyden välityksellä kokoontuvista vertaisryhmistä.

Lisää Migreeniyhdistyksen vertaistoiminnasta voit lukea täältä(avautuu uuteen ikkunaan).

Hyvää vertaistuen päivää!