Siirry sisältöön

TRE-työpaja Tampereella

TRE vahvistaa itsetuntemusta ja voimistaa läsnäolemisen kokemusta omassa kehossa. Kun keho löytää takaisin luontaiseen tasapainoonsa, myös mieli voi paremmin.

TRE -​stressinpurkumenetelmän aloituskurssilla käynnistetään jokaisen asiakkaan yksilöllinen TRE-​prosessi. Kyseessä on itsehoitomenetelmä ja kurssin jälkeen jokainen osallistuja voi harjoittaa TRE-​menetelmää itsenäisesti. TRE-​stressinpurkumenetelmä on puhtaasti fysiologinen tapahtuma. Kyse on refleksinkaltaisesta, primitiivisestä toiminnosta, joka tulee näkyviin kehoa ja mieltä lempeästi palauttavana tärinänä.

Tampereella järjestettäviin TRE-työpajoihin kuuluu aloituskurssi (2,5 tuntia) ja myöhemmin järjestettävä toinen harjoitus (1,5 tuntia). 19.4. järjestettävän aloituskurssin toinen harjoituskerta on 26.4. klo 18.30-20.00.

TRE eli Tension, Stress and Trauma Releasing exercises on neurologis-fysiologinen prosessi, jossa autonomista hermostoa hyväksikäyttäen saadaan aikaan kehossa jännityksiä vapauttava neurogeeninen tärinä. Työpajassa saadaan tietoa TRE-menetelmän perusteista ja taustasta, itsesäätelystä, tehdään tärinän aloittavat alkuliikkeet ja täristään. Harjoituksen jälkeen keskustellaan yhdessä kokemuksesta ja kerrataan ohjeet kotiharjoittelua varten. TRE:n avulla voi helpottaa stressioireita ja edesauttaa kehon rentoutumista sekä edistää niin fyysisen kuin psyykkisen rasituksen jälkeistä palautumista. TRE vahvistaa itsetuntemusta ja voimistaa läsnäolemisen kokemusta omassa kehossa. TRE-harjoitusta käytetään myös traumojen hoidossa. Säännöllisen harjoittamisen myötä elämän aikana eri stressitilanteissa kertyneet krooniset lihasjännitykset alkavat vapautua ja autonomisen hermoston ylivireys tasaantua. Kun keho löytää takaisin luontaiseen tasapainoonsa, myös mieli voi paremmin.

Ensikertalaisille tarkoitetun ryhmän ja toisen kerran hinta on yhteensä 75 euroa Migreeniyhdistyksen jäsenille ja 90 euroa ei-jäsenille. Kerro ilmoittautuessasi, oletko yhdistyksen jäsen. Työpajan ohjaa TRE-ohjaaja Anne Ollgren.

Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta, jos kurssin alkamiseen on vähintään 3 päivää. Tämän jälkeen on mahdollista siirtää kurssipaikka seuraavalle kurssille.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset