Siirry sisältöön

Teva Finland Oy selvittää migreenin vaikutusta elämänlaatuun

Teva Finland Oy järjestää migreenipotilaille kyselyn, jolla pyritään selvittämään migreenin aiheuttamaa taudin taakkaa. Vastaamalla kyselyyn voit jakaa kokemuksiasi, joista voi olla hyötyä ja tukea muillekin migreenistä kärsiville.

Migreeni on moniulotteinen sairaus, joka vaikuttaa elämään sekä kohtauksen aikana että niiden välissä. Kohtausten aikaista vaikutusta elämänlaatuun on tutkittu ja sen arviointiin on kehitetty työkaluja ja hoitotavoitteita. Hiljattain on herätty siihen, että osa kohtauksen aikaisista taudin aiheuttamista vaikutuksista jatkuu tai toistuu kohtauksen ulkopuolellakin.1

Osa potilaista joutuu rajoittamaan elämäänsä välttääkseen kohtauksen ennalta. Potilaalla kuluu energiaa migreenin välttämiseen ja oireista selviytymiseen.

Nyt Teva haluaa selvittää, millainen vaikutus migreenillä on siitä kärsivien elämänlaatuun – myös kohtausten välissä. Vastausten tuloksia käytetään Teva Finland Oy:n viestinnässä, jonka tarkoituksena on levittää tietoisuutta migreenistä ja sen vaikutuksesta elämänlaatuun. Viestinnän toivotaan lisäävän migreenitietoisuutta ja tarjoavan vertaistukea siitä kärsiville. Vastaa kyselyyn tästä: https://link.webropol.com/s/migreenin-taudin-taakka(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lähteet:

  1. Vincent M, Viktrup L, Nicholson RA, Ossipov MH and Vargas BB (2022) The not so hidden impact of interictal burden in migraine: A narrative review. Front. Neurol. 13:1032103. doi: 10.3389/fneur.2022.1032103
    NPS-FI-00161-04-2023