Siirry sisältöön

Palveluopas

Palveluoppaaseen on koottu laajasti tietoa eri palveluista ja tuen muodoista, joista voi olla migreeniä sairastaville apua. Migreeni on yksilöllinen ja samoin ovat myös tuentarpeet. Opas on tehty helpottamaan itselle sopivan avun ja tukimuotojen löytymistä.

Palveluopas on jaettu neljäksi kokonaisuudeksi: toimijuuden tuki, taloudellinen tuki, psykososiaalinen tuki ja lääkkeetön hoito.

Toimijuuden tuet –osiosta löytyy tietoa arkea helpottavista tuen muodoista elämän eri vaiheissa. Opasta kannattaa tarkkailla kohdista, jotka sopivat omaan tilanteeseen parhaiten. Sopivan tuen löytymiseen saa apua myös Migreeniyhdistyksestä.

Taloudelliset tuet -osiosta löytyy tarjolla olevia taloudellisia tukia. Jokaisen elämäntilanne ja sairaus ovat erilaisia, joihin tarvitaan yksilöllistä tukea. Oppaan tarkoituksena on tarjota tietoa saatavilla olevista mahdollisuuksista.

Psykososiaaliset tuet -osiossa käydään läpi psyykkisen hyvinvoinnin tukimuotoja. Mielen hyvinvointiin kannattaa hakea apua jo matalalla kynnyksellä. Kokonaisvaltaisessa migreeninhoidossa tulee ottaa huomioon sekä fyysinen että psyykkinen terveys.

Lääkkeetön hoito -osiossa tutustutaan niin kohtauksia ennaltaehkäiseviin kuin kohtauksen aikana helpottaviin keinoihin. Koosteessa on käytetty migreeniä ja päänsärkysairauksia sairastavien omia kokemuksia ja vinkkejä hyödyksi.