Tietoartikkelit
Migreeni kouluarjessa nuorten kokemana
Jyväskylän ammattikorkeakoulun toimintaterapeutin tutkinto-ohjelman opiskelija Eija-Sinikka Sauranen selvitti opinnäytetyössään ”Migreenin hallinta kouluympäristössä toimintaterapian näkökulmasta” migreeniä sairastavien nuorten ja heidän huoltajiensa kokemuksia sairauden vaikutuksista kouluarkeen.
Näyttöpäätetyön rasitusta voidaan helpottaa
Näyttöpäätetyötä tehdään lähes kaikilla työpaikoilla. Päätteen ääressä työskenteleminen voi laukaista migreenikohtauksen, mutta näyttöpäätetyön kuormittavuuteen on mahdollista vaikuttaa. Näytön asetukset kannattaa säätää itselle sopiviksi. Lisäksi on saatavilla erilaisia näyttöpäätetyötä helpottavia apuvälineitä.
Tuoksut ja hajut – välttelyä vai altistusta?
Bussissa viereen istuu voimakkaasti tuoksuva henkilö. Tupakan haju leijailee parvekkeelle. Työpaikalla on sisäilmaongelmia. Nämä ja monta muuta esimerkkiä tuoksuista ja hajuista ovat monelle tuttuja migreenikohtauksen alkusysäyksiä. Tämän haasteen parissa on työskennelty Digipimo-hankkeessa.
Biologisten estolääkkeiden ABC migreenin hoidossa
Diakonia-ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijat Jonna Piltonen ja Jemina Riekkinen tekivät opinnäytetyönään oppaan migreeniä sairastaville.
Arkistojen helmiä: Ulle on tuonut elämääni varmuutta ja turvaa
Labradorinnoutaja Ulle on omistajalleen Sanna Mikkolalle suuri apu vaikean migreenin kanssa.
Onko liikunnalla vaikutusta migreenikohtausten voimakkuuteen tai tiheyteen?
Eetu Auvinen kirjoitti opinnäytetyönsä migreenistä ja liikunnasta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:ssa.