Siirry sisältöön

TRE-kurssit

TRE:n eli Tension, Stress and Trauma Releasing exercises avulla voi helpottaa stressioireita ja edesauttaa kehon rentoutumista sekä edistää niin fyysisen kuin psyykkisen rasituksen jälkeistä palautumista.

TRE eli Tension, Stress and Trauma Releasing exercises

TRE on neurologis-fysiologinen prosessi, jossa autonomista hermostoa hyväksikäyttäen saadaan aikaan kehossa jännityksiä vapauttava neurogeeninen tärinä. Tätä kehon luontaista tärinää ei ylläpidetä lihastyöllä, vaan keho tärisee “rennossa” tilassa. Työpajassa saadaan tietoa TRE-menetelmän perusteista ja taustasta, itsesäätelystä, tehdään tärinän aloittavat alkuliikkeet ja täristään. Harjoituksen jälkeen keskustellaan yhdessä kokemuksesta ja kerrataan ohjeet kotiharjoittelua varten.

Tarjoamme TRE-kursseja Helsingissä, Tampereella ja etäyhteydellä Zoomissa.

Ajankohtaiset tiedot TRE-kurssien aikatauluista löytyvät tapahtumakalenterista. (avautuu uuteen ikkunaan)

TRE:n avulla voi helpottaa stressioireita ja edesauttaa kehon rentoutumista sekä edistää niin fyysisen kuin psyykkisen rasituksen jälkeistä palautumista. TRE vahvistaa itsetuntemusta ja voimistaa läsnäolemisen kokemusta omassa kehossa. TRE-harjoitusta käytetään myös traumojen hoidossa. Säännöllisen harjoittamisen myötä elämän aikana eri stressitilanteissa kertyneet krooniset lihasjännitykset alkavat vapautua ja autonomisen hermoston ylivireys tasaantua. Kun keho löytää takaisin luontaiseen tasapainoonsa, myös mieli voi paremmin. Menetelmä on kaikille helposti opittavissa ja sen vaikutukset ovat välittömät.

TRE -stressinpurkumenetelmän aloituskurssilla käynnistetään jokaisen asiakkaan yksilöllinen TRE-prosessi. Kyseessä on itsehoitomenetelmä ja kurssin jälkeen jokainen osallistuja voi harjoittaa TRE-menetelmää itsenäisesti. TRE-stressinpurkumenetelmä on puhtaasti fysiologinen tapahtuma. Kyse on refleksinkaltaisesta, primitiivisestä toiminnosta, joka tulee näkyviin kehoa ja mieltä lempeästi palauttavana tärinänä.

Lisätietoja

Tämän itsehoitomenetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, tohtori David Berceli. Lisätietoa TRE-menetelmästä: http://www.trefinland.fi/(siirryt toiseen palveluun)