Siirry sisältöön

Uudelle migreenin esto- ja kohtauslääkkeelle Vyduralle on myönnetty rajoitettu Kela-​korvattavuus 

Migreenin esto- ja kohtaushoitoon käytettävä lääke Vydura on saanut rajoitetun peruskorvattavuuden 1.12.2023 alkaen. Vyduran vaikuttava aine on rimegepantti. Tiedotetta on päivitetty 10.11.2023.

Migreenin estohoito

Kela kertoo lääkekorvaustiedotteessaan, että estohoidossa Vydura-lääkkeestä saa 1.12.2023 alkaen peruskorvauksen (40 %) korvausoikeudella 3007 (Eptinetsumabi, erenumabi, fremanetsumabi, galkanetsumabi ja rimegepantti (migreenin estohoito)). Sitä ennen lääke ei ole korvattava. 

Rimegepantin korvausoikeus voidaan myöntää episodisen migreenin estohoitoon aikuisille. 

Lue tarkemmat tiedot Kelan lääkekorvaustiedotteesta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Migreenin akuuttihoito

Kela kertoo lääkekorvaustiedotteessaan, että migreenin akuuttihoidossa Vydura-lääkkeestä saa 1.12.2023 alkaen peruskorvauksen (40 %) lääkärin lääkemääräykseen tekemällä reseptimerkinnällä ’Akuutti migreeni, triptaanit eivät sovellu’. Sitä ennen lääke ei ole korvattava.  

Lääkäri voi tehdä rimegepantin reseptimerkinnän akuutin migreenin hoidossa aikuisille, kun vähintään kahdella triptaanivalmisteella ei ole saatu riittävää vastetta tai ne eivät ole siedettyjä tai triptaanit ovat vasta-aiheisia. 

Lue tarkemmat tiedot Kelan lääkekorvaustiedotteesta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Tietoa Vydurasta

Vyduraa on saatavana kylmäkuivattuna tablettina, joka asetetaan kielen päälle tai alle, jossa se liukenee. Vyduraa otetaan migreenin hoitoon kerran vuorokaudessa ja migreenin ehkäisyyn joka toinen päivä. 

Vyduran vaikuttava aine, rimegepantti, kiinnittyy CGRP:n reseptoriin. Siihen kiinnittymällä, lääke estää CGRP:tä sitoutumasta samoihin reseptoreihin. Tämä vähentää CGPR:n toimintaa ja auttaa hoitamaan alkanutta migreeniä sekä ehkäisemään migreenien syntymistä. 

Migreeniyhdistys puolsi Vyduran korvattavuutta Lääkkeiden hintalautakunnassa.