Siirry sisältöön

Uuden migreenilääke Aquiptan korvattavuushakemus käsittelyssä

Lääkkeiden hintalautakunta käsittelee lähitulevaisuudessa migreenin estolääke Aquiptan Kela-korvattavuutta.

Aquiptan korvattavuushakemus on Lääkkeiden hintalautakunnan(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (Hila) käsiteltävänä. Hila vahvistaa sairausvakuutuslain perusteella korvattavien lääkevalmisteiden, kliinisten ravintovalmisteiden ja perusvoiteiden korvattavuudet ja tukkuhinnat. 

Aquipta eli lääkevalmiste atogepantti on migreenilääke, jota käytetään migreenin estohoitoon. Aquipta on tablettimuotoinen estolääke, jota otetaan suun kautta kerran vuorokaudessa. 

Atogepantti kuuluu gepanttien lääkeryhmään.  

Aquipta on tarkoitettu aikuisille, joilla on vähintään 4 migreenipäivää kuukaudessa. 

Migreeniyhdistys on lähettänyt puoltavan lausunnon Aquiptan Kela-korvattavuuden puolesta. Pidämme erittäin tärkeänä sitä, että Aquipta tulee korvattavaksi migreeniä sairastaville, jotka eivät ole saaneet riittävää apua aiemmin käytetyistä lääkkeistä. 

Korvattavuushakemusten käsittelyssä voi mennä kuukausia 

Korvattavuushakemuksen käsittely Hilassa on monivaiheinen prosessi. Hakemuksen käsittelyvaiheisiin voi tutustua tarkemmin Hilan verkkosivuilta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Päätökset lääkkeiden korvattavuudesta tehdään Hilan kokouksissa kerran kuukaudessa. Kokouspäivät voi tarkistaa lautakunnan verkkosivuilta. Kokousratkaisut pyritään julkaisemaan kokouspäivänä lautakunnan verkkosivuilla(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)